Verschillende ideeën voor een goede kerst social media post

Auteur: | Datum: 4-12-2020
Yes, het is eindelijk december and we LOVE it! De kerstboom op kantoor is al gezet en de versieringen hangen al in het rond. Nog maar enkele weken wachten en het is weer tijd voor de mooiste periode van het jaar: kerst. Dit jaar wordt vast en zeker een andere kerst dan alle andere jaren. We zien elkaar minder en juist daarom is een leuk kerst post op social media een goed idee om toch even stil te staan bij jouw klanten.

Een kerst post op social media

Er zijn vast en zeker nog veel meer bedrijven die een social media post willen plaatsen rondom kerst en oud en nieuw. Het is toch wel even het moment om terug te blikken naar het afgelopen jaar. Wat voor mijlpalen hebben wij behaald? Of wat wensen wij onze klanten het aankomende jaar toe? Wil je graag onderscheiden ten opzichte van alle concurrentie op Facebook? Wij hebben alvast enkele goede post ideeën voor jou op een rij gezet:

Idee 1: Een quote
Mensen houden ervan om quote te lezen. Ze geven inspiratie en wijsheid in één zin. Plaats ze in een feestelijke afbeelding en zorg ervoor dat de quote gebaseerd is op jouw organisatie, zodat mensen direct lezen waar het over gaat.

Idee 2: Een vraag
Een goede tip voor interactie tijdens de feestdagen is om een vraag te stellen, zoals wat betekent kerst voor jouw organisatie of wat is het leukste kerstfeestje die jullie hebben gehad? Mensen houden ervan om te reageren en een vraag stellen is simpel en laagdrempelig.

Idee 3: Een diavoorstelling van foto's
Tijd om terug te blikken naar afgelopen jaar. En dat kan heel goed gedaan worden met een diavoorstelling van mijlpalen van het afgelopen jaar. Dit is een origineel idee wat bijna nooit wordt gedaan, maar je kunt direct laten zien wat voor jaar het is geweest.

Idee 4: Een kerstvideo
Willen jij en je collega's écht onderscheiden? Zet een kerstmuts op en maak een super originele kerstvideo met een kerstgroet namens het hele team!

Idee 5: Een dilemma
Heb jij een horecabedrijf en wil jij iets anders dan anderen? Stel een dilemma voor aan je doelgroep die gebaseerd is op je eigen keuken. Je geeft jouw klant direct een idee voor de feestdagen. Vergeet niet de kerstgroet erbij! ;-)

Idee 6: Een kerst-winactie
Wil je graag nog wat extra's doen voor jouw volgers? Doe een kerst-winactie. Maak een leuke post en geef iets weg aan de volgers. Wil je er iets voor terug? Laat de volgers het bericht delen en liken en je hebt direct weer extra reclame voor jouw merk.

Uiteraard zijn er nog veel meer ideeën, maar wij hopen dat wij jullie alvast een zetje in de goede richting hebben gegeven. Het belangrijkste is: vergeet vooral niet je klanten en volgers een kerstgroet te brengen. Heb je geen tijd om jouw social media te onderhouden? Wij helpen je graag. Hiervoor kun je contact opnemen met Demi via info@websentiment.nl of 085 4444 820. Ten slotte wensen wij iedereen alvast een goede laatste maand in december. Geniet van deze dagen!

And… Merry Christmas & Happy New Year!
- Team WebSentiment