Succesvol worden met social media marketing

 • Snelle service
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Persoonlijke aanpak
Promoot jouw product of dienst met social media marketing. Het is niet meer weg te denken uit de online marketing wereld en het is dé ideale marketingkanaal om jouw doelgroep te bereiken.

Maar wat is social media marketing?

Social media marketing is een krachtige manier om klanten en prospecten te benaderen en om jouw marketing- en branding doelen te behalen. Er wordt content gecreëerd op verschillende online platformen, dit kan het plaatsen zijn van een bericht met een bijpassende afbeelding, foto of video. Het wordt een totaal plaatje, dus er wordt niet alleen gebruik gemaakt van 1 social media kanaal maar van meerdere kanalen. Maar niet elk kanaal is geschikt voor elke branche, echter wordt dit door middel van een goed plan onderzocht. 

Voorbeelden van social media kanalen:
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Twitter
 • Whatsapp
 • YouTube 
 • Pinterest
 • Google+
Ook kun je via social media betaald adverteren. Zo heb je nog een groter online bereik, maar hiervoor moet je wel een budget vrijgeven.

6 redenen om met social media te starten

Waarom zou je beginnen aan social media marketing en wat zijn de voordelen? Social media blijft zich continu ontwikkelen en bijna 9 op de 10 volwassenen gebruikt social media. Het is erg belangrijk om als bedrijf actief te zijn op verschillende kanalen en het beïnvloed ook vaak de keuzes van (potentiële) klanten. Dus wees aanwezig en maak veel interactie (denk aan chatbots), het heet niet voor niks “Social” media. 

Hieronder volgen een paar voordelen van het gebruik van social media marketing.

1.Branding
De merkbekendheid wordt verhoogd, de klanten komen vaker in aanraking met jouw product of dienst. Dit wordt gebouwd door de doelgroep, je creëert fans. 

2. Bereik
Zoals al eerder is geschreven, gebruiken er bijna 9 op de 10 mensen social media. De top 3 social media kanalen: 4,9 miljoen Instagram gebruikers, 10,1 miljoen Facebook gebruikers en op nummer 1 met 11,9 miljoen gebruikers, Whatsapp (bron:newcom.nl). En dit zijn slechts drie kanalen. Het is een enorm bereik wat je kunt krijgen als je gebruik maakt van social media marketing.

3. Fijn voor het budget
Social media profielen zijn gratis en dat is een groot voordeel. Indien je kiest voor adverteren via social media kost dit uiteraard wel geld. Maar hiervoor kun je nog altijd zelf kiezen hoeveel budget je wilt uitgeven. Klik hier meer informatie over betaald adverteren.

4. We gaan viraal
Je uploadt een uniek en opvallende video of foto welk veel aandacht trekt bij de social media gebruikers. De video of foto zal in een zeer snelle tempo bekeken worden en gedeeld worden onder vrienden, familie of collega’s. Zij zullen het weer opnieuw delen en ga zo maar door. Dit wordt ook wel het ‘sneeuwbaleffect’ genoemd.     

5. Meten is weten
Bij veel social media platformen is alles meetbaar. Er zijn zelfs statistieken in de kanalen verwerkt om het gemakkelijker te maken. Verder zijn er speciale programma’s waarbij je de statistieken kunt inzien. Handig als je wilt weten wanneer jouw doelgroep het meest online is, welke post het beste aanslaat en wat de leeftijd of geslacht is. Zo kun je gemakkelijk inspelen bij het volgende bericht.

6. Vindbaarheid in Google
Naast zoekmachine optimalisatie voor de website is dit ook belangrijk bij social media marketing. Indien de profielen goed ingericht zijn met relevante content, zorgt dit er ook voor dat de social media kanalen gevonden worden in Google. Het is een van de factoren voor de vindbaarheid in de zoekmachine. 

Zo zijn er nog tientallen redenen om te starten met social media marketing.
Zorg voor een groter online bereik

Let’s Get Social!

Alleen berichten posten op social media werkt niet, je moet het opbouwen en bijhouden. Je zorgt ervoor dat je interesse opwekt bij jouw “volgers’ en nieuwe “volgers". Je moet frequent berichten posten en de interactie aangaan. Maar heb jij hier geen tijd voor om dit bij te houden of ben je na 4 berichten al inspiratieloos? Laat social media uitbesteden aan de professionals. 

WebSentiment is het bedrijf met innovatieve ideeën en heeft ervaring met online marketing. Wij creëren content dat iedereen wil delen! 

Vraag vrijblijvend informatie aan door het onderstaande formulier in te vullen. 

Laten we socializen over social media marketing of andere online marketing diensten
Laat je bedrijf online groeien
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!