Succesvol worden met social media marketing

Promoot jouw product of dienst met social media marketing. Het is niet meer weg te denken uit de online marketing wereld en het is dé ideale marketingkanaal om jouw doelgroep te bereiken.     

Maar wat is social media marketing?

Social media marketing is een krachtige manier om klanten en prospecten te benaderen en om jouw marketing- en branding doelen te behalen. Er wordt content gecreëerd op verschillende online platformen, dit kan het plaatsen zijn van een bericht met een bijpassende afbeelding, foto of video. Het wordt een totaal plaatje, dus er wordt niet alleen gebruik gemaakt van 1 social media kanaal maar van meerdere kanalen. Maar niet elk kanaal is geschikt voor elke branche, echter wordt dit door middel van een goed plan onderzocht. 

Voorbeelden van social media kanalen:

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter
Whatsapp
YouTube 
Pinterest
Google+


Ook kun je via social media betaald adverteren. Zo heb je nog een groter online bereik, maar hiervoor moet je wel een budget voor vrijgeven.

6 redenen om met social media te starten

Waarom zou je beginnen aan social media marketing en wat zijn de voordelen? Social media blijft zich continu ontwikkelen en bijna 9 op de 10 volwassenen gebruikt social media. Het is erg belangrijk om als bedrijf actief te zijn op verschillende kanalen en het beïnvloed ook vaak de keuzes van (potentiële) klanten. Dus wees aanwezig en maak veel interactie (denk aan chatbots), het heet niet voor niks “Social” media. 

Hieronder volgen een paar voordelen van het gebruik van social media marketing.

1.Branding
De merkbekendheid wordt verhoogd, de klanten komen vaker in aanraking met jouw product of dienst. Dit wordt gebouwd door de doelgroep, je creëert fans. 

2. Bereik
Zoals al eerder is geschreven, gebruiken er bijna 9 op de 10 mensen social media. De top 3 social media kanalen: 4,9 miljoen Instagram gebruikers, 10,1 miljoen Facebook gebruikers en op nummer 1 met 11,9 miljoen gebruikers, Whatsapp (bron:newcom.nl). En dit zijn slechts drie kanalen. Het is een enorm bereik wat je kunt krijgen als je gebruik maakt van social media marketing.

3. Fijn voor het budget
Social media profielen zijn gratis en dat is een groot voordeel. Indien je kiest voor adverteren via social media kost dit uiteraard wel geld. Maar hiervoor kun je nog altijd zelf kiezen hoeveel budget je wilt uitgeven. Klik hier meer informatie over betaald adverteren.

4. We gaan viraal
Je uploadt een uniek en opvallende video of foto welk veel aandacht trekt bij de social media gebruikers. De video of foto zal in een zeer snelle tempo bekeken worden en gedeeld worden onder vrienden, familie of collega’s. Zij zullen het weer opnieuw delen en ga zo maar door. Dit wordt ook wel het ‘sneeuwbaleffect’ genoemd.     

5. Meten is weten
Bij veel social media platformen is alles meetbaar. Er zijn zelfs statistieken in de kanalen verwerkt om het gemakkelijker te maken. Verder zijn er speciale programma’s waarbij je de statistieken kunt inzien. Handig als je wilt weten wanneer jouw doelgroep het meest online is, welke post het beste aanslaat en wat de leeftijd of geslacht is. Zo kun je gemakkelijk inspelen bij het volgende bericht.

6. Vindbaarheid in Google
Naast zoekmachine optimalisatie voor de website is dit ook belangrijk bij social media marketing. Indien de profielen goed ingericht zijn met relevante content, zorgt dit er ook voor dat de social media kanalen gevonden worden in Google. Het is een van de factoren voor de vindbaarheid in de zoekmachine. 

Zo zijn er nog tientallen redenen om te starten met social media marketing. 

Let’s Get Social!

Alleen berichten posten op social media werkt niet, je moet het opbouwen en bijhouden. Je zorgt ervoor dat je interesse opwekt bij jouw “volgers’ en nieuwe “volgers". Je moet frequent berichten posten en de interactie aangaan. Maar heb jij hier geen tijd voor om dit bij te houden of ben je na 4 berichten al inspiratieloos? Laat social media uitbesteden aan de professionals. 

WebSentiment is het bedrijf met innovatieve ideeën en heeft ervaring met online marketing. Wij creëren content dat iedereen wilt delen! 

Vraag vrijblijvend informatie aan door onderstaand formulier in te vullen. 

Laten we socializen over social media marketing of andere online marketing diensten


Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.