Doeltreffend resultaat met zoekmachine adverteren

  • Snelle service
  • Korte communicatielijnen
  • Altijd op maat geprogrammeerd
Wil jij snel en gericht jouw doelgroep bereiken? Start met zoekmachine adverteren ook wel bekend als Search Engine Advertising (SEA). Het is betaald adverteren in zoekmachines Google en Bing.

Denk je, dat is toch 1,2,3 gedaan.. maar niets is minder waar! Je moet je er goed in verdiepen, weten wat de beste strategie is en of het rendabel is. Bij WebSentiment hebben wij de kennis in huis en helpen we je hier graag bij. 

Wat is zoekmachine adverteren?

In Google en Bing heb je organische resultaten en betaalde resultaten. Als je bijvoorbeeld in Google zoekt op “internetbureau Oosterhout”, zie je eerst de betaalde zoekresultaten. Ze staan aangegeven met een groene link en het woordje “Adv.”, staat ervoor. 

Onder de betaalde advertenties staan de organische resultaten weergegeven, de niet betaalde zoekresultaten, hierover kun je meer lezen in het artikel over zoekmachine optimalisatie. Tevens staan de betaalde advertenties ook onderaan de pagina. 

Zoekmachine adverteren hoeft niet alleen op Google of Bing te zijn, maar het kan ook via YouTube en Google Shopping. Daarnaast kun je kiezen voor display advertising, op deze manier kun je op vele verschillende websites adverteren met dynamische banners. Je kunt de banners laten vormgeven naar jouw wens.


Waarom starten met Search Engine Advertising?

Wat levert het mij op en waarom zou ik starten met Search Engine Advertising? Weet jij hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst en hoeveel omzet je eruit kunt halen? Is jouw antwoord bij deze vraag al een ‘nee’, dan moet je vooral verder lezen. 

Zoekmachine adverteren kan zeer effectief zijn voor jouw onderneming. Aan de hand van een goede reclame campagne kun je meer potentiële klanten bereiken en je ziet al snel resultaat. 

Het opzetten van een SEA-campagne lijkt simpel maar dat is het totaal niet. Je moet zoveel mogelijk relevant verkeer uit de advertenties halen tegen lage kosten, de juiste zoekwoorden bepalen, de valkuilen weten en elke dag moet je investeren om het te monitoren. Hier heb je toch geen tijd voor om elke dag de advertenties te bekijken, aan te passen en noem het maar op. Hier heb je specialisten voor nodig, zij doen dit dagelijks en doen deze werkzaamheden met veel plezier om jou al het werk uit handen te nemen.

Drie voordelen van zoekmachine adverteren

1. Meetbaar
Als de campagne live staat is het direct meetbaar en krijg je inzicht in de prestaties van de campagne. Alles is te lezen via het account en belangrijk hierbij is, dat je het ook moet koppelen met Google Analytics voor meer informatie over de campagne. Je ziet bijvoorbeeld; hoeveel mensen de advertenties hebben gezien, hoe vaak er op een advertentie is geklikt, de kosten, waar de mensen vandaan komen en welke advertentie goed en minder goed presteert. Zo kun je gemakkelijk de advertenties wijzigingen op welk tijdstip dan ook. Dit is niet mogelijk als je bijvoorbeeld een advertentie in de krant of folder plaatst.  

2. Zichtbaarheid
Voordat de campagne start moet er goed worden nagedacht over de zoekwoorden. Naar welke product of dienst zoeken jouw klanten en waar haal jij het meeste omzet uit. Met deze zoekwoorden kun je specifiek jouw doelgroep bereiken. Als potentiële klanten het bepaalde zoekwoord intypen in de zoekmachine, welk jij hebt gebruikt voor in de advertentie, dan komt de advertentie bovenaan bij de betaalde zoekresultaten. 

3. Budget
Je kunt zelf bepalen wat je wilt uitgeven aan zoekmachine advertenties. Heb je je toch bedacht over de kosten, dan kun je het budget verhogen of juist verminderen. Of wil je de advertenties op pauze zetten? Met 1 klik op de knop kunnen ze worden uitgezet. Je hebt altijd beheer over het budget. 

 Er zijn nog heel wat voordelen om te starten met een SEA-campagne. Wees de concurrentie voor en haal het maximale uit jouw campagne door hulp in te schakelen van een ervaren SEA-specialist.
Jouw wensen en ideën staan centraal

Drie maanden uitproberen?

Ben je toch zo nieuwsgierig geworden wat jij eruit kunt halen uit een betaalde advertentie? En wil je deze kans niet missen, want niet geschoten is altijd mis. Vraag vrijblijvend informatie aan over zoekmachine adverteren door een mailtje te sturen naar info@websentiment.nl of bel naar 085 4444 820. Bekijk ook het artikel over "social media marketing"

Jij bepaalt het budget wat je wilt investeren en de periode en wij doen ons uiterst best om een glimlach op jouw gezicht te toveren. 
Laat je bedrijf groeien door WebSentiment
 
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!