De 5 voordelen van een webapplicatie

  • Snelle service
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke aanpak

WebSentiment ontwikkelt webapplicaties op maat

Efficiënt en digitaal werken, zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit. We verwachten dat diensten altijd en overal bereikbaar moeten zijn, zodat we kunnen werken waar en wanneer we willen. Zijn klantenservice, werk flexibiliteit en/of reactiesnelheden belangrijk in jouw organisatie? Dan kan een webapplicatie de uitkomst bieden! Wil jij graag een webapplicatie op maat voor jouw bedrijf? Dan ben jij bij WebSentiment aan het juiste adres!

WebSentiment is een jong en innovatief fullservice internetbureau, gevestigd in de omgeving van Breda. Elk bedrijf, elke website en elke toepassing van online software is anders. Wij ontwikkelen applicaties op maat, precies volgens de wensen van onze klant. Een van de voordelen van een doeltreffende webapplicatie is dat bedrijfsprocessen slimmer en eenvoudiger worden, waardoor je je klant nog beter van dienst kunt zijn en jij tijd en geld bespaart. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een webapplicatie.

Wat is een webapplicatie?

Een website en webapplicatie worden nog eens door elkaar gebruikt. Want beide zijn te bereiken via een URL. Maar wat is het verschil dan? Een website heeft vaak als doel informeren, zoals een blog of nieuwsartikel. Een webapplicatie is een computerprogramma in de vorm van een interactieve website. Deze kan worden bereikt via de webbrowser, zoals Safari en Chrome. De gebruiker bediend de webapplicatie zelf. Zo kan hij data inzien, aanpassen of zelf data toevoegen. Bij een webapplicatie dient de gebruiker ook vaak in te loggen om deze data te gebruiken.

Wij snappen dat het verschil misschien lastig is, maar eigenlijk is het heel simpel. Wil jij bijvoorbeeld jouw bedrijf online laten zien en hoe klanten contact met je kunnen opnemen? Dan is een website voldoende. Maar zodra je een software product nodig hebt die de bezoeker ook echt kan gebruiken, bijvoorbeeld door (persoonlijke) informatie in te zien, aan te passen en toe te voegen, dan ga je naar een webapplicatie.

De 5 voordelen van een webapplicatie

Een webapp kan verschillende doeleinden hebben. Een van de bekendste webapplicaties is een CMS-systeem (content management systeem), waarmee je de content van een website kan beheren. Maar bijvoorbeeld ook een CRM-systeem, online agendabeheer, bookingplatformen en intranet-omgevingen. Als je kiest voor een webapp brengt dat verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

#1 Eenvoudigere software

Een webapp is makkelijk uit te breiden met nieuwe functionaliteiten, doordat hij met eenvoudigere software is opgebouwd. Zo kan jouw webapplicatie steeds meegroeien met jouw bedrijf. Een bijkomend voordeel is dat dit ook scheelt in kosten ten opzichte van een 'gewone' app.

#2 Efficiënt

Een webapp hoef je niet te installeren op een pc. Dit betekent dat ze overal online beschikbaar zijn. Een webapp is dus platform onafhankelijk.

#3 Flexibiliteit

Een webapplicatie is erg flexibel, doordat ze makkelijk te koppelen zijn aan andere websites of services.

#4 Beveiliging en backups

Er is slechts één plek waar de webapp staat. Data gaat niet verloren, omdat je geen last meer hebt van gecrashte computers of verloren backups. Er vinden automatische backups plaats in de cloud.

#5 Toegankelijkheid

Een webapp is een stuk toegankelijker dan een app die geïnstalleerd moet worden, omdat je nu overal vanuit kan werken. Het enige wat je bij de hand moet hebben, is een werktoestel en werkende internetverbinding.
Efficiënt en digitaal werken, zijn vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Webapplicatie laten maken?

Met een op maat gemaakte webapplicatie kun je duidelijker inzicht krijgen in cijfers, efficiënter werken en snellere service verlenen. Omdat onze applicaties zo gebruiksvriendelijk zijn, is er geen handleiding bij nodig. Denk bijvoorbeeld aan een geïntegreerde bestelpagina, waardoor jouw klant optimaal gebruiksgemak ervaart. Jouw wensen en ideeën staan centraal en samen met jou maken wij een succes van je online product of dienst! WebSentiment ontwikkelt naast webapplicaties ook doelgroepgerichte webshops en websites met de beste combinatie van webdesign en development. Wij realiseren conversiegerichte online producten met de juiste functionaliteiten en ook voor onderhoud en support is WebSentiment jouw partner.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor webapplicaties voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op of bel ons op: 085 4444 820 en we plannen graag een afspraak om geheel vrijblijvend de opties te bespreken!
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!