Website onderhouden

 • Alles onder één dak
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Sparringspartner en uitvoerder in één
Jouw website is opgeleverd. Hoofdstuk website is afgesloten. Toch? Niets is minder waar. De online wereld staat nooit stil. Daarom is een website onderhouden enorm belangrijk. In de continu veranderende digitale wereld is het belangrijk dat website onderhoud op een goede manier wordt uitgevoerd. In dit artikel vertellen we wat het belang is van een website onderhouden en wat de voordelen zijn van deze werkzaamheden uit handen geven.

Wat is website onderhouden en wat wordt er gedaan?

Een website onderhouden omvat verschillende taken die betrekking hebben tot het bouwen van een website en zorgen voor een aantrekkelijke en goed functionerende website. Bij het professioneel onderhouden van een website komen veel technische aspecten kijken. Vandaar dat dit werk vaak wordt uitbesteed aan professionele webdesigners en -developers. Zij zorgen voor onder andere het goed functioneren van jouw website, voeren de nodige updates uit en zorgen ervoor dat jouw website veilig blijft.

Je kan ervoor kiezen om zelf jouw website onderhoud uit te voeren, maar als je hier niet in thuis bent, is dit een lastige klus. Daarom kiezen de meeste mensen om hun website onderhoud uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Hierdoor zorg je voor een fijne belevenis voor de klant en kan je veel winst behalen op zichtbaarheid, bereik, klanttevredenheid en verkoop!

Voordelen van website onderhouden

Je kan er bijna niet meer onderuit. Een webshop of website is van groot belang als jij wil verkopen. Klanten googelen producten en diensten. Als je dus online gezien wil worden, is een optimaal werkende website of webshop essentieel. Een goede website laten maken en onderhouden door een professional zorgt ervoor dat dat de website veilig is, dat de klant een optimale ervaring heeft, dat updates en controles worden uitgevoerd en dat er daarnaast back-ups worden gemaakt. De voordelen van website onderhoud zetten we hieronder voor je op een rijtje:

Veiligheid

Je wil natuurlijk niet dat jouw website in de verkeerde handen valt of dat er gegevens naar derden uitlekken. Heb jij bijvoorbeeld een website die toegang biedt tot verschillende online betaalmogelijkheden, zoals natuurlijk bij webshops het geval is, is beveiliging een must. Hiermee kan je veilig gebruik voor de klant garanderen en worden vervelende problemen voorkomen.

Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid van je website is enorm belangrijk. Onder gebruiksvriendelijkheid verstaan we hoe leesbaar, overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren je website is. Met een gebruiksvriendelijke website straal je professionaliteit en vertrouwen uit. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat pagina's op je website lang moeten laden. Onze ervaring leert dat een klant dan snel afhaakt en wellicht naar de concurrent gaat. Webdevelopers zorgen ervoor dat alle pagina's snel laden, zodat de klant een optimale ervaring heeft. Een webdesigner zorgt er weer voor dat de website er overzichtelijk en aantrekkelijk uitziet.

Door een optimale gebruiksvriendelijkheid blijft een klant vaak langer op jouw website en is hij eerder geneigd om aankopen te doen. Daarnaast zal de klant waarschijnlijk terugkeren in de toekomst. Door website onderhoud in de gebruiksvriendelijkheid van je website garandeer je dus een hogere klanttevredenheid en een lager bouncepercentage. Het bouncepercentage geeft aan hoe lang een gebruiker na de eerste pagina op de website blijft. Dus hoe hoger dit percentage, hoe ongunstiger. Dit betekent namelijk dat jouw bezoeker snel weer de website verlaat.

Controles en updates

Het internet verandert voortdurend door nieuwe technologie en trends. Een website of webshop moet daarom af en toe worden gecontroleerd. Een developer doet dit door zo nu en dan updates uit te voeren. Daarnaast wordt overbodige data verwijderd, waardoor de website optimaal kan presteren. Deze updates zijn vaak wekelijks van belang en dienen zorgvuldig te worden uitgevoerd. Door de website wekelijks te laten onderhouden, kunnen bug fixes worden opgelost en vaak worden voorkomen. Bovendien zorgt het uitvoeren van controles en updates ervoor dat hacks van jouw website worden voorkomen.

Back-ups van jouw website of webshop

Website onderhoud omvat ook het maken van regelmatige back-ups. Dit is enorm belangrijk voor het herstellen van jouw gegevens als er schade aan de server plaats zou vinden. Denk bijvoorbeeld aan waterschade of brand. Daarnaast kan er data verloren gaan wanneer jouw website wordt gehackt. Dit wil je natuurlijk niet. Daarom maken wij om de 4 uur een back-up van jouw website, zodat jouw gegevens nooit ouder zijn dan 4 uur!

Spam

Spam is ongewenste malware of nep e-mail. Malware is een soort hacking en dient zo spoedig mogelijk te worden opgeschoond. Als dit namelijk niet gebeurd, kan het je website infecteren met schadelijke software. Door regelmatig de spam te controleren en op te schonen en te blokkeren. Dit kan door bijvoorbeeld beveiligingsmaatregelen of een spam-filter. Webdevelopers helpen je bij het aanpakken van deze (gevaarlijke) spam en voert hiervoor wekelijkse werkzaamheden uit.

Voordelen van website onderhouden door WebSentiment

Als je zelf niet erg technisch bent of je hebt geen tijd om website onderhoud naast je andere werkzaamheden uit te voeren, is het verstandig om website onderhoud door een professional uit te laten voeren. professionele webhosting is dan vaak ook noodzakelijk en biedt verschillende voordelen. Deze lichten we hieronder toe:

Professionele uitstraling en design

Jouw website is jouw visitekaartje. Een professioneel internetbureau heeft ervaring met klanten, designs en de nieuwste technieken en templates. Als wij starten met een nieuwe website of website onderhoud bespreken wij altijd al jouw wensen. We zorgen voor een professionele uitstraling van jouw website.

Tijdbesparing en zorgeloos

Als je niet beschikt over de kennis van het onderhouden van een website kan dit een tijdrovende klus zijn. Door jouw website of webshop uit handen te geven, kun je een hoop tijd en energie besparen. Je kunt nu namelijk richten op je huidige werkzaamheden.Daarnaast scheelt het uitbesteden van website onderhoud je een hoop zorgen. Laad een pagina enorm langzaam, laad een foto slecht of krijg je een foutmelding? Een professional kan dit gemakkelijk en snel voor je oplossen, zonder dat dit niet ten koste gaat van jouw tijd. 

Hoe snel wordt er gereageerd bij problemen met mijn website?

Heb jij een technisch probleem met jouw website? Dan kan jij ons direct bellen, appen of een mail sturen en helpen we jou direct! We doen niet aan support tickets. Bij ons ben je geen nummertje. Daarnaast kan je ons 7 dagen per week bereiken als er wat mis is met jouw website. 

Wat kost website onderhouden en wat zijn de diensten die hierbij horen?

Voor het onderhouden van jouw webshop of website werken we op basis van een maandtarief. Wil jij jouw website door ons laten onderhouden? Dan kun je kiezen uit twee verschillende onderhoudspakketten:

Hosting en support - €29,95 per maand
 • 24/7 bereikbaarheid en service
 • Elke 4 uur wordt er een back-up van jouw website gemaakt
 • Onderhoud aan de server
 • CMS support
 • Inclusief 1 mailadres, de kosten zijn €3,95 per extra mailadres
Hosting, support en onderhoud - €49,95 per maand
 • Alles van hosting en support
 • Maandelijkse plug-in updates
 • Thema updates
 • WordPress core updates
 • SSL-certificaat
 • Afbeelding optimalisatie
 • Inclusief bugfixes i.v.m. nieuwe telefoons en andere schermen in de markt
 • Brokenlink checks
 • Maandelijkse rapportage
 • Inclusief 3 mailadressen, de kosten zijn €3,95 per extra mailadres
De online wereld staat nooit stil. Daarom is een website onderhouden enorm belangrijk.

Kan ik mijn bestaande website laten onderhouden?

Heb je bijvoorbeeld een bestaande website en wil je deze laten onderhouden? Ook dan kan je bij ons terecht. Dit is wel in goed overleg over hoe de website is gebouwd. Als je hierin geïnteresseerd bent, kunnen we altijd vrijblijvend kijken of wij jouw website kunnen beheren of dat we daar wat meer tijd voor nodig hebben om de nodige optimalisaties uit te voeren.

Website onderhouden door WebSentiment

Wil jij graag een nieuwe website laten maken of jouw huidige website optimaliseren en onderhouden? Dan ben jij bij WebSentiment aan het juiste adres. Wij zijn een fullservice internetbureau en verzorgen een plan van A tot Z voor onze klanten. Dit betekent dat jij al het onderhoud van jouw website uit handen kan geven. Door onze vele tevreden klanten weten wij waaraan een professionele website allemaal moet voldoen. Wij bespreken altijd zorgvuldig wat het doel is van je website, welke functies je zou willen en wat je allemaal belangrijk vindt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag een offerte op maat ontvangen? Laten we dan kennis maken! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of bel ons direct via 085 4444 820!
Meer leads.
Meer sales.
Meer bezoekers.
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!