App ontwikkelen kosten

  • Uniek design
  • 24/7 technische ondersteuning
  • Altijd op maat geprogrammeerd

App ontwikkelen kosten: welke factoren spelen een rol?

Regelmatig krijgen wij de vraag wat de app ontwikkelen kosten zijn. Er heerst nogal wat onduidelijkheid over de kosten van een app bouwen. Logisch. Maar gelukkig valt het allemaal best mee. De kosten voor het ontwikkelen van een app voor je bedrijf hoeven namelijk helemaal niet hoog te zijn.

De kosten om een app te maken hangen af van verschillende factoren. Het is een grote investering en het is dus belangrijk om er goed over na te denken en uit te werken.

Hieronder beschrijven we de belangrijkste factoren die invloed hebben op de app maken kosten:

Type applicatie

Het type app en de gebruikte techniek bepalen een groot deel van de kosten. Er zijn verschillende manieren om een app te laten maken. Je kan een native app laten maken, deze is speciaal voor ieder platform. Een Progressive Web App is geschikt voor alle platformen of een hybride app. Allebei de opties hebben zo hun voor- en nadelen.

Functionaliteiten

Hoe simpeler de app is, hoe lager de kosten zullen uitvallen. Als je een app wil met meer functionaliteiten, zullen de kosten hoger uitvallen. Dit komt natuurlijk omdat er dan ook meer ontwikkel uren voor nodig zijn. Voorbeelden van functionaliteiten kunnen bijvoorbeeld zijn of er een loginsysteem nodig is, een CMS systeem of een camerafunctie. Gelukkig hoef je dit niet zelf in te vullen, maar denken wij graag mee met jouw idee!

Complexiteit van het design

Sommige apps gaan voor een simpel design, waarbij de designrichtlijnen van het platform worden gevolgd. Er zijn ook apps die een unieke uitstraling qua design hebben. Deze zullen uiteraard duurder zijn om te laten maken.

Onderhoudskosten

Uiteraard is het belangrijk om de app te blijven onderhouden. Denk hierbij aan het hosten, updaten van de app en bug fixing. Dit kan ook bepaalde kosten met zich meebrengen.

Wil je graag een offerte op maat en weten wat de kosten voor het ontwikkelen voor jouw app zijn? Dat kan! Neem dan snel contact met ons op en bel naar 085 4444 820.

In 6 stappen een succesvolle app laten ontwikkelen

Uiteraard worden er een aantal stappen genomen voordat de app volledig ontwikkeld is. Hieronder vind je deze stappen verder uitgewerkt:
  • We beginnen met een kennismaking. We zullen hierbij gaan kijken wat de doelen zijn, welke stappen er gezet zullen worden en je zal meer inzicht krijgen in het project.
  • Vervolgens zal er een ontwerp gemaakt worden hoe het eruit komt te zien en wat alle functionaliteiten zijn. In deze stap zie je ook of de app gebruiksvriendelijk is of niet.
  • In deze stap wordt het visueel design bepaald en toegepast.
  • Na goedkeuring van van het functionele ontwerp, zal alles overgedragen worden naar het development team en zij gaan de app ontwikkelen.
  • Tijdens het ontwikkelen zal de app veelvoudig getest worden, zodat we zeker weten dat er geen bugs in zitten.
  • Nadat de app volledig ontwikkeld is, zal de app onderhouden worden. Hierbij moet je denken aan software updates, bug fixing en het hosten van de app.
Zoals je ziet worden er veel stappen genomen voordat een app ontwikkeld wordt. Op deze manier zorgen we ervoor dat we niks overslaan en alles goed verloopt.

Waarom een app laten maken vaak een duurdere investering is

Misschien vraag jij je af waarom een app redelijk prijzig is om te laten maken? Een app laten ontwikkelen vergt maatwerk. Waarschijnlijk heb jij een nieuw idee voor een app. Dat betekent dat dit idee niet 'bij elkaar geraapt' kan worden van bestaande elementen. Een programmeur of team van programmeurs moeten voor jou aan de slag om jouw idee te realiseren.


Verdien de app ontwikkelen kosten terug!

Een app laten bouwen levert je heel wat voordelen op. Je krijgt een duidelijker inzicht in je cijfers, werkt efficiënter en levert een snellere service aan je klanten. Daarbij krijg je een gebruiksvriendelijk resultaat. Op die manieren verhoog je je conversie en verdien je de app ontwikkelen kosten snel terug!
Wij zorgen altijd voor de scherpste prijs

Krijg de nodige technische ondersteuning

Na de ontwikkeling van je app zorgen we voor een uitgebreide controle, zodat het resultaat zonder problemen live kan gaan. Ook na de lancering voeren we regelmatig testen uit, zodat alles optimaal blijft functioneren. Daarbij wordt er regelmatig technisch onderhoud gepleegd en kan je dag en nacht rekenen op ondersteuning.


Maak kennis met onze experts

Wil je graag weten wat de kosten zijn voor het ontwikkelen van een app of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op en bel naar 085 4444 820.

Samen iets unieks maken? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. We vertellen je er graag meer over.
We maken samen iets unieks
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!