Start met zoekmachine optimalisatie

  • Snelle service
  • Innovatief
  • Professioneel team
Wil jij hoger in Google gevonden worden, maar je hebt geen flauw idee hoe dat moet? Start met zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als Search Engine Optimization (SEO).

Lees hier alle ins and outs over deze online marketing dienst of klik snel op een onderwerp:    

Wat is zoekmachine optimalisatie?


Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website. Door techniek, content en autoriteit te verbeteren, stijg je hoger in de zoekmachine Google. Via bepaalde zoekwoorden, welk goed worden uitgezocht, komen bezoekers op jouw website terecht.

Je hebt short - en long tail zoekwoorden. Het verschil tussen deze twee is dat bijvoorbeeld “schoen” een short tail woord is en “een rode schoen” een long tail woord. Een short tail is dus algemener dan een long tail, hier geef je het product of dienst specifieker aan.

De concurrenten kiezen vaak voor een zoekwoord met een woord, terwijl je het beste kunt focussen op zoekwoorden welk specifieker zijn, zodat je de juiste doelgroep aantrekt. En als de zoeker zo specifiek zoekt, dan is degene ook echt van plan om iets te kopen. Vraag jezelf eens af..als je een witte broek zoekt van het merk Levi’s, dan typ je toch ook in Google “witte broek van Levi’s” en geen “witte broek”? Een long tail heeft dan wel een lager zoekvolume, maar je krijgt wel kwalitatieve leads binnen en daar doen we het voor!

Wat is nog meer belangrijk bij zoekmachine optimalisatie?


Google veranderd jaarlijks het algoritme en dit heeft effect op jouw website. De online marketeers zijn altijd goed op de hoogte van de nieuwste updates en blijven de website optimaliseren. Wat nog meer belangrijk is bij zoekmachine optimalisatie:

Voice search
Misschien gebruik je het al, als je met je handen vol staat of druk bezig bent, maar je wilt toch iets opzoeken. Het is een gesproken zoekopdracht. Je zegt of vraagt iets op je mobiele apparaat en dan krijg je het antwoord via het internet. Je hebt geen toetsenbord meer nodig, maar alleen je stem. Hierbij zijn long tail woorden en lokale zoekwoorden erg belangrijk, denk aan “Een visrestaurant in Amsterdam” of “het weer in Groningen”. Een FAQ op je website is hierbij dus ook handig. 

Meerdere zoekwoorden
Op een pagina kunnen meerdere zoekwoorden verwerkt worden in plaats van een zoekwoord. Je kunt gebruik maken van gerelateerde zoekwoorden, synoniemen, enkelvoud en meervoud woorden. Google herkent niet alleen het hoofdzoekwoord, maar daarbij ook de eigenschappen van het woord. Google gets smarter ;).

Snelheid
De snelheid van de website is ook een punt om aan te denken. Zoekers willen snel iets vinden of snel antwoord hebben op hun vraag en ze willen niet wachten op de laadtijd van een webpagina. Ook een leuk weetje, wij zijn ook bezig met progressive web-apps te maken, dit is een nieuwe techniek waarbij de pagina’s direct te zien zijn zonder te laden.

Maar natuurlijk gaan we niet alles vertellen wat er nog meer belangrijker is, anders hebben de online marketeers geen werk meer. Want er zijn nog meer factoren waar rekening gehouden moet worden bij zoekmachineoptimalisatie.
Laat je website stijgen in de zoekmachines

Hoger in Google komen?

Welke bedrijf wilt nou niet hoger komen in Google? Wij helpen je graag bij het stijgen van positie in Google om te zorgen dat er meer organische bezoekers naar jouw website komen. Kies voor onze online marketing dienst “zoekmachine optimalisatie (SEO)”. Het is een langdurig proces, maar het is zeker het wachten waard! Wil je toch sneller bovenaan komen, kies dan voor betaald adverteren ofwel zoekmachine adverteren.

Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met WebSentiment door het onderstaand formulier in te vullen.
Laat je website optimaliseren door WebSentiment
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!