Waarom jij moet starten met progressive web apps

Hey jij daar.. Heb jij er al over gehoord, over de progressive web apps? Nee?? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel wordt alles over de toekomst van de webontwikkeling verteld, de progressive web apps

Wat zijn progressive web apps?

Kort samengevat zijn progressive web apps (PWA) ver ontwikkelde websites die werken als een app. Vervolgens kun je het plaatsen als een icon op je hoofdpagina, zodat je nog sneller naar de website kunt gaan. Een app download je meestal op je telefoon of tablet, maar met een PWA is dat verleden tijd. Alles gaat supersnel en je hoeft niet meer op een webpagina te wachten totdat het geladen is. Wat ook een groot voordeel is, dat je het ook offline kunt gebruiken. 
 

Nog 11 voordelen van progressive web apps:

 1. Het heeft geen updates meer nodig
 2. Het kan goedkoper ontwikkeld worden
 3. Stuurt push-notificaties
 4. Werkt op elke browser 
 5. Minder opslagruimte nodig 
 6. Veilige verbinding, wordt altijd verbonden met https
 7. 1 app kan ontwikkeld worden in plaats van, een voor Android en iOS
 8. De app is geschikt voor elke type smartphone en desktop
 9. Ondersteuning voor Search Engine Optimization
 10. Supersnelle laadtijden
 11. Ziet en voelt als een app aan
Kortom; een website en app in één! Hoe makkelijker wil je het nog hebben?

The brain..Service Workers

Hoe kan een PWA-website offline blijven draaien? Daar zorgen de service workers voor en ook zorgen ze ervoor dat de app push notificaties kan sturen. Een service worker is eigenlijk een stukje JavaScript dat op de achtergrond draait en het is de technische basis van de progressive web apps. Het kan offline gebruikt worden, omdat de content vanuit de cache wordt gedownload. Het gaat veel sneller met het openen en laden van de webpagina. Het enige wat de progressive webapp hoeft te doen, is nieuwe gegevens ophalen. Er kan veel verteld worden over de service workers, maar dan ben je nog wel lang bezig met saai leesstof en we willen je niet laten afdwalen. 

Progressive web apps laten ontwikkelen

Wil jij een razendsnelle web app met de feel en look van een app uit de Playstore of App Store? Kies voor progressive web-apps en laat het ontwikkelen door het ervaren en innovatieve bedrijf, WebSentiment. Ben je toch niet helemaal overtuigd waarom je voor een progressive web app moet kiezen? Bij WebSentiment helpen we je graag met al je vragen en geven je eerlijk advies.  

Voor vrijblijvende informatie over de progressive web apps mail je naar info@websentiment.nl of bel direct naar 085 4444 820

Bekijk ook:

Een app laten ontwikkelen

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.