11 voordelen van progressive web apps

  • Snelle service
  • Korte communicatielijnen
  • Altijd op maat geprogrammeerd
Hey jij daar, heb jij al eens gehoord over de progressive web apps? Nee? Lees snel verder, want in dit artikel wordt alles over de toekomst van de webontwikkeling verteld, de progressive web apps. Daarnaast delen we alvast 11 voordelen van progressive web apps, zodat jij niet meer hoeft te twijfelen om een progressive web app te laten ontwikkelen. Deze nieuwe methode is een must-have voor iedere organisatie. WebSentiment is gespecialiseerd in het ontwikkelen van progressive web apps en helpt ondernemingen verder aan deze nieuwe methode van een applicatie. Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel direct naar 085 4444 820 of mail naar info@websentiment.nl. Nigel vertelt graag meer over de mogelijkheden tijdens een brainstormsessie.

Wat zijn progressive web apps?

Kort samengevat zijn progressive web apps (PWA) ver ontwikkelde websites die werken als een app. Vervolgens kun je het plaatsen als een icon op je hoofdpagina, zodat je nog sneller naar de website kunt gaan. Een app download je meestal op je telefoon of tablet, maar met een PWA is dat verleden tijd. Alles gaat supersnel en je hoeft niet meer op een webpagina te wachten totdat het geladen is. Wat ook een groot voordeel is, dat je het ook offline kunt gebruiken. De welbekende app TikTok heeft naast een app ook een PWA gelanceerd op het webadres van TikTok.com. Ditzelfde geldt voor Twitter en Spotify. Grote organisaties maken al gebruik van een progressive web app, omdat dit een echte toegevoegde waarde biedt voor een gebruiker. Deze mogelijkheid biedt de oplossing op het gebied van kwaliteit, internetverbinding en performance.

11 voordelen voor het maken van progressive web apps

Voordeel 1: Een progressive web app heeft weinig onderhoud nodig

Omdat een progressive web app verbonden is met het web, zijn er geen updates meer nodig. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker (mits verbonden met het internet) altijd met de meest up-to-date app aan de slag kan.

Voordeel 2: Een progressive web app kan relatief goedkoop worden ontwikkeld

PWA's worden ontwikkeld met standaard web technieken, zoals HTML en daardoor zijn ze relatief goedkoper om te implementeren en onderhouden dan een native app, welke bijvoorbeeld draait op IOS.

Voordeel 3: Een progressive web app stuurt push-notificaties

Push-notificaties worden standaard gebruikt in bijna alle native apps. Het zijn korte berichten of notificaties die op een apparaat verschijnen zoals ontvangen berichten, updates etc. Ze werken zoals chat berichten. Dit is een verbetering ten opzichte van een paar jaar geleden, toen het nog niet mogelijk leek om push-notificaties te sturen via PWA.

Voordeel 4: Een progressive web app werkt op elke browser

Dit is erg positief voor het gebruikersgemak. Daarnaast is het ook mogelijk om een PWA te gebruiken zonder internetverbinding.

Voordeel 5: Een progressive web app heeft minder opslagruimte nodig

Een progressive web app heeft nauwelijks opslagruimte nodig en gebruikt minder resources dan een native app, terwijl de performance op delen vergelijkbaar zijn.

Voordeel 6: Deze app heeft altijd een veilige verbinding met een https-verbinding

De data die de progressive web app verstuurt en ontvangt, moeten worden versleuteld en moeten voldoen aan het TLS protocol. Hierdoor kunnen de data die gebruikers versturen niet door derden gelezen worden.

Voordeel 7: Eén app kan ontwikkeld worden in plaats van een voor Android en iOS

Er hoeft geen onderscheid meer gemaakt te worden tussen een IOS en een Android app. Dit is weer een stuk beter voor het gebruikersgemak.

Voordeel 8: De app is geschikt voor elke type smartphone en desktop

Een webapplicatie is responsive wanneer deze goed schaalt op ieder apparaat dat toegang heeft tot de applicatie. Dat wil zeggen, dat de website leesbaar is op een telefoon met een relatief klein scherm als op een desktop met een 4K scherm. Dit is van belang voor het gebruikersgemak.

Voordeel 9: Een progressive web app biedt ondersteuning voor Search Engine Optimization

In tegenstelling tot native apps, bieden progressive web apps ondersteuning voor SEO. De websites kunnen bijvoorbeeld worden uitgelezen door 'crawlers' van Google, waardoor content van de progressive web app vindbaar is binnen de zoekresultaten van de Google zoekmachine.

Voordeel 10. Progressive web apps hebben supersnelle laadtijden

Doordat een progressive web app nauwelijks opslagruimte nodig heeft, werkt hij ook een stuk sneller.

Voordeel 11: Deze app voelt en ziet eruit als een echte app

Een progressive web app kan als app en website gebruikt worden. Dit betekent dat de functionaliteiten van de browser én het apparaat waarop de progressive web app wordt bezocht gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van de camera, push-notificaties of GPS.Kortom; een website en app in één! Makkelijker gaat het niet worden, toch?
Een website en app in één
   

Een progressive web app blijft ook offline draaien

Hoe kan een PWA-website offline blijven draaien? Daar zorgen de service workers voor en ook zorgen ze ervoor dat de app push notificaties kan sturen. Een service worker is eigenlijk een stukje JavaScript dat op de achtergrond draait en het is de technische basis van de progressive web apps. Het kan offline gebruikt worden, omdat de content vanuit de cache wordt gedownload. Het gaat veel sneller met het openen en laden van de webpagina. Het enige wat de progressive web app hoeft te doen, is nieuwe gegevens ophalen. Er kan veel verteld worden over de service workers, maar dan ben je nog wel lang bezig met saai leesstof en we willen je niet laten afdwalen. Wij zorgen ervoor dat jij hier niet naar om hoeft te kijken, wij regelen de juiste service voor je!

Progressive web apps laten ontwikkelen

Wil jij een razendsnelle web app met de feel en look van een app uit de Playstore of App Store? Kies voor progressive web apps en laat het ontwikkelen door het ervaren en innovatieve bedrijf WebSentiment. Ben je toch niet helemaal overtuigd waarom je voor een progressive web app moet kiezen? Bij WebSentiment helpen we je graag met al je vragen en geven je eerlijk advies.  Voor vrijblijvende informatie over de progressive web apps mail je naar info@websentiment.nl of bel direct naar 085 4444 820.
Wij bieden de beste service voor jou
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!