Kosten logo ontwerpen

  • Snelle service
  • Meer dan 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke aanpak

Wat zijn de kosten om een logo te laten ontwerpen?

Ben jij benieuwd naar de kosten logo ontwerpen? Op deze pagina zullen we je meer gaan vertellen hierover, zodat dit duidelijk is voor jou. De kosten van een logo ligt aan veel factoren en daarom is het belangrijk om hier goed naar te kijken.


Welke factoren bepalen de kosten van een logo?

Je hebt logo's in allerlei verschillende vormen en maten. Dat is ook de reden dat je niet één prijs kan noemen voor het laten ontwerpen van een logo. In dit onderdeel gaan we kijken naar de factoren die de kosten van een logo bepalen en meer informatie over geven.

De eerste factor die invloed heeft op de kosten, is een briefing. Een vormgever kan niet zomaar van start gaan met het ontwerpen van het logo, maar moet eerst het een en het ander weten over het bedrijf. Daarom zal er eerst een briefing aan vooraf gaan. Hierin worden dingen omschreven zoals:

  • Korte uitleg over het bedrijf
  • Doelgroep (kenmerken)
  • Omschrijving van de branche
  • Het gewenste imago
  • De kernboodschap
  • Eventuele wensen op het gebied van uitstraling

Wanneer deze briefing duidelijk is, zal het idee voor het logo ook duidelijker worden voor de vormgever.

Een ervaren vormgever inschakelen

Daarnaast is de ervaring van de vormgever een belangrijke factor wat de prijs beïnvloedt. Het is logisch dat een beginnende student een lager uurtarief heeft dan een ervaren vormgever. Wel kun je ervan uitgaan dat een ervaren vormgever een stuk meer ervaring heeft in het ontwerpen van een logo, waardoor de vormgever jouw idee makkelijker kan doorvertalen naar een uniek logo.

Wanneer een vormgever een logo gaat ontwerpen, zal het eerste ontwerp niet meteen perfect zijn. Er zal nog het een en het ander aan veranderd moeten worden, totdat het precies is wat jij in gedachten hebt. Wanneer er een aanpassing gemaakt moet worden, zijn hier weer extra uren en werk voor nodig en dit zorgt er natuurlijk weer voor dat de kosten zullen stijgen. Het aantal concepten dat de vormgever maakt totdat het eindresultaat er is, beïnvloed de prijs.

Het ontwerpen van het logo

Op het moment dat een vormgever aan de slag gaat met het ontwerpen van een logo, zal er gekeken worden naar de omvang van het traject. Dit wil zeggen dat er gekeken wordt naar de huisstijl, kleurenpalet, lettertype en uitingen. Wanneer deze van grotere omvang zijn en dus ook een stuk uitgebreider dan een standaard logo, zal de prijs hoger zijn. Bij sommige bureaus en freelancers krijg je het logo enkel in bruikleen en behouden zij zelf de eigendomsrechten. Om ervoor te zorgen dat jij eigendom wordt van het logo, kun je deze kopen. Het spreekt voor zich dat dit er wederom voor kan zorgen dat kosten logo ontwerpen stijgen.

Het budget

Ten slotte is je budget een factor die kosten logo ontwerpen beïnvloedt. Het ene bedrijf heeft meer te besteden dan het andere bedrijf en daarom is het belangrijk om te kijken wat er mogelijk is op basis van jouw budget.

Zoals je ziet is het niet makkelijk om te zeggen wat precies de kosten logo ontwerpen zijn, aangezien er veel factoren zijn die dit bepalen.

Onze tarieven

WebSentiment hanteert één tarief voor het ontwerpen van een logo. Voorafgaand bespreken wij het geschatte aantal tijdsduur en op basis van deze tijd geven wij een vaste prijs. Hierdoor weet je zeker dat je één tarief betaalt en niet een dure rekening achteraf krijgt.
Een logo die aansluit op jouw bedrijf

Kosten logo ontwerpen: logo laten ontwerpen door WebSentiment

Wij van WebSentiment zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van professionele logo's voor jouw bedrijf. Allereerst zullen we goed bespreken wat jouw wensen zijn en hoe we deze kunnen realiseren. Vervolgens zullen we aan de slag gaan met het ontwerpen en ondertussen zal er een aantal keer besproken worden of het de goede kant op gaat of dat er nog het een en het ander aangepast moet worden. Op deze manier zorgen we voor het beste resultaat en zorgen we voor een professionele uitstraling van jouw bedrijf. 

Ben je benieuwd naar onze mogelijkheden en wil je een intakegesprek met ons inplannen? Neem hier contact met ons op!
Neem contact met ons op
0
bedrijven hielpen wij met het realiseren van hun online vraagstuk.
Onze klanten aan het woord
Inmiddels hebben wij drie websites laten realiseren door websentiment. Je wordt goed geadviseerd in de mogelijkheden die er allemaal zijn. Pluspunt is dat je altijd weet waar je aan toe bent en er geen onverwachte kosten bij komen kijken. Het is fijn dat je altijd een vast contactpersoon hebt met een snelle service. Er wordt altijd meegedacht aan verbeteringen en oplossingen. 
Lees meer Jessie Bossers - Madame Délicieux
Een vriendelijke, flexibele maar vooral betrokken groep mensen. Gewoon ouderwets doorzetten, niet stoppen als het nog niet goed genoeg is en met oog voor de missie die je als bedrijf hebt. En dat alles met een Brabantse vriendelijkheid.  Dat maakt het als start up heerlijk werken met ze. En als iemand die gewend is in Amsterdam te werken een verademing.
Lees meer Marcel van Wing - The Flower Farm
CLUBPT neemt het totale pakket af bij WebSentiment. Dit is onder andere een applicatie, een website en begeleiding in online marketing. We zijn zeer tevreden met de snelle en flexibele werkwijze van WebSentiment. Onze maandelijkse terugkerende evaluaties geven een goed inzicht en helpen in de groei van ons bedrijf. En extra credits naar Sharon. Door haar zijn we gegroeid op social media, op SEO ranking en verbeteren wij maandelijks de website, waardoor wij maandelijks meer leads genereren. Het meedenkende karakter en kennis van de branche zorgt ervoor dat wij een goede sparringspartner hebben. Wij zouden WebSentiment als partner aanraden!
Lees meer Sjuul Zeekaf - CLUBPT
Drie jaar geleden zochten we vanuit E-Division naar een nieuwe webdesigner en stiekem eigenlijk meer. Maar wie moet je nu kiezen, wie draagt jouw visie het beste uit en welke club denk er het beste met je mee zonder meteen een batterij aan facturen te presenteren? Websentiment stak hier met kop en schouders boven uit. Een roedel van jonge ICTers, programmeurs en marketeers, die op alle vlakken lekker pro actief mee willen denken en ondanks de informele sfeer bijzonder kundig maar vooral professioneel zijn. Samenwerken met Websentiment was een schot in de roos! Dat bleek wel toen Corona in 2020 zijn intrede deed. In nood leer je ook je beste zakelijke “partners” kennen.  Websentiment deed het onmogelijke, binnen twee weken verdigitaliseerde Websentiment ons bedrijf E-Division. Alles werd grotendeels geautomatiseerd en binnen een maand konden weer aan de slag, in een voor ons nieuwe digitale wereld en ook daarin werden we kundig begeleid.
Lees meer Renaldeau van den Worm - E-Division
De samenwerking met Websentiment wordt al jaren als zeer prettig ervaren. Onze doelen worden op de juiste manier vertaald door Websentiment. Duidelijke communicatie en snelheid is voor ons zeer belangrijk, dit wordt goed begrepen.   
Deze samenwerking gaan wij zeker doorzetten.
Lees meer Bowie Koreman - Interieurstudio
Al meerdere malen heb ik samengewerkt met Websentiment. Zowel voor mijn eigen websites als in samenwerkingen voor mijn klanten. Dit bevalt altijd goed. Ze kunnen alles, zijn mega flexibel en hebben geduld. Ze streven altijd naar het beste resultaat en denken ook goed mee. Daarnaast zijn de mensen die bij Websentiment werken onwijs vriendelijk. Ze maken het verschil! Wat ik een mega pluspunt vind. Zoals je kunt lezen vond ik het een geslaagde samenwerking en dat er nog maar velen mogen volgen.
Lees meer Mark Engelsman - EIGHTYNINE
We zijn ontzettend tevreden over onze nieuwe website en krijgen hier veel complimenten over! Ik kan echt zeggen dat ze bij Websentiment professionele en onderscheidende sites bouwen en de kleinste details worden tot in perfectie uitgevoerd. Door de snelle service, dienstverlening en persoonlijke aanpak is het erg prettig werken met deze mannen!
Lees meer Nathalie van der Zee - Paviljoen Het Houtse Meer
We zijn erg tevreden over de werkwijze waarop Websentiment onze rittenadministratie heeft geautomatiseerd. Ook hebben ze onze website een frisse uitstraling gegeven, niets is onmogelijk bij WebSentiment. Snelle oplossingen en altijd uitstekend werk geleverd.
Lees meer Guy Geffroy - Geffroy Europa Transport
Hartelijk dank voor de samenwerking, jullie service, kritische blik en het geduld. Het resultaat is een sprankelende en eigentijdse website voor mijn nieuwe bedrijf More Bubbles Change Management. Dik tevreden dus!
Lees meer Gerry Welten - More Bubbles Change Management

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!