Een website op maat of toch een website template?

Auteur: | Datum: 2-9-2021

Aansluiting op je bedrijfscultuur

Wanneer je een website op maat laat maken, kun je deze goed aan laten sluiten op je bedrijfscultuur. Dit wil zeggen dat je ervoor kan zorgen dat je website aansluit op bijvoorbeeld je huisstijl, doelgroep en gewenste uitstraling van de organisatie. Het is erg belangrijk om je website op deze punten aan te laten sluiten, want je website is een van de eerste dingen die men van je bedrijf gaat zien. Voordat je potentiële klant je fysieke winkel gaat bezoeken, gaat hij of zij vaak eerst een kijkje nemen op je website. Aangezien dit de eerste indruk gaat zijn, is het belangrijk om dit goed te doen. Bij een template website kan je vaak alleen je logo, lettertype en kleur veranderen. Je wordt dus beperkt in je vrijheid en kan minder snel je website aan laten sluiten op de bovenstaande punten. Het is dus belangrijk om te kijken of jij het belangrijk vindt dat je website aansluit op je bedrijfscultuur of niet. 

Uniekheid

Het is logisch dat je met een website op maat unieker bent dan een template website. Wanneer je een template gebruikt, is de kans groot dat er meerdere website zijn met diezelfde template. Dit hoeft geen probleem te zijn als je ervoor zorgt dat je website er strak uitziet. Wanneer je liever uniek wil zijn en niet wil dat anderen websites dezelfde template gebruiken, moet je kiezen voor een website op maat. Je kan dan alles zelf bepalen en je eigen draai aan je website geven. Op deze manier zorg je ervoor dat niemand anders dezelfde website als jou heeft en daardoor ben je automatisch een stuk unieker en een stapje voor op jouw concurrenten.  

Toekomstgericht

Uiteraard is het belangrijk dat je een website hebt die lang mee kan gaan en waar je het een en het ander aan kan veranderen zodra het nodig is. Denk aan bijvoorbeeld uitbreiding van je website naar een webshop of verandering van een thema. Wanneer je voor het eerst een website opent, kan het voldoende zijn om een template website te nemen, maar dit kan er wel voor gaan zorgen dat je in de toekomst beperkt wordt. Bij een website op maat is het altijd mogelijk om onderdelen op je website aan te passen, toe te voegen of te veranderen. Hierdoor ben je veel vrijer en kan je in de toekomst altijd aanpassingen uitvoeren, zoals het toevoegen van een webshop aan jouw bestaande website. 

Ranking in Google

Wanneer je een website hebt, wil je natuurlijk hoog in Google staan. Op deze manier word je eerder gevonden en dit zal uiteindelijk ook leiden tot meer bezoekers en conversies. Hoe meer functies en plug-ins een website bevat, hoe trager deze is en dat is weer nadelig voor je Google ranking. Een website op maat bevat een stuk minder onnodige functies en plug-ins, waardoor hij ook automatisch sneller is dan een template website. Helaas wordt een template website opgebouwd uit veel verschillende codes en plugins wat het laden van een website sterk vertraagd. Dit is zeer nadelig voor jouw rankings, echter met de juiste SEO en aandacht aan de website, kan je alsnog ver komen. Dit kost wel een stuk meer tijd. 

Website op maat laten maken bij Websentiment

Wij hopen dat we je een goed beeld hebben gegeven over de verschillen tussen een website op maat en een template website. We kunnen concluderen dat je een website op maat beter aan kan laten sluiten op je bedrijfscultuur, unieker is en hoger in Google kan staan. Ondanks deze voordelen van een website op maat, heeft een template website ook zo zijn voordelen. 

Wij van Websentiment hopen dan ook dat je een juiste keuze hebt kunnen maken na het lezen van deze blog. Websentiment beschikt over een ervaren en gespecialiseerd team op het gebied van websites op maat, maar ook template websites. Daarnaast is het ook mogelijk om je online marketing uit te besteden aan Websentiment, waardoor jouw resultaten nog verder zullen stijgen. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem contact met ons op en we zullen een ontmoeting inplannen!