Instagram Reels, nu ook in Nederland!

Auteur: | Datum: 6-8-2020
Het welbekende Instagram heeft een nieuwe feature beschikbaar in Nederland: Reels! Het is super eenvoudig en het concept is simpel. Je kunt nu eenvoudig video's opnemen en editen met leuke effecten én muziek! Reels is te gebruiken op je eigen Instagram account.

Waarschijnlijk denk je nu: Hé, dat lijkt wel erg op TikTok?! Dat klopt! Het lijkt veel op elkaar, maar Instagram blijft natuurlijk een super handige app voor jouw social media plan en dit is een handige feature die jij ook kunt gebruiken voor jouw organisatie.

Wat is Instagram Reels? 

Met Instagram Reels kun jij nu eenvoudig video's opnemen en editen. Deze video's kunnen niet langer duren dan 15 seconden. Deze Reels video's worden gedeeld op je stories of op je eigen profiel. 

Heb je een Reels gemaakt? Dan verschijnt je video via een extra tabblad op je profiel. Naast je eigen feed, IG TV en gedeelde content krijg je dus ook een extra tap met Reeels.

Heb je een openbaar profiel? Dan kun je Reels ook tonen op de explore pagina. 

Zoals enkele van jullie weten, kun je bij TikTok een geluidsopname van een andere video gebruiken. Dit gaat nu ook bij Reels. Je klikt op een video en je kunt eenvoudig het audiobestand kopiëren. 

Het maken van Reels vraagt dus wel om wat creativiteit, maar is super leuk om jezelf te onderscheiden als persoon of organisatie. Zo blijf je opvallen tussen de menigte! 

Instagram Reels voor organisaties en bedrijven

Een nieuwe feature is altijd spannend. Wat kan ik ermee als organisatie en hoe werkt het nu eigenlijk? Is het een goede toevoeging aan mijn social media plan? Reels biedt organisaties de kans om op een creatieve manier hun doelgroep te bereiken via het platform.

Uiteraard is het een nieuw feature op Instagram en moet het nog erg ontdekt worden in Nederland, maar er zit zeker een potentie in deze feature. Wij zijn benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen! 


Volg jij ons ook al op Instagram?