De nieuwe AVG-wetgeving en een eigen website?!

Auteur: | Datum: 27-2-2018
Wat is AVG?

De AVG staat voor Algemene Verordening gegevensbescherming en is vanaf 25 mei 2018 verplicht voor alle ondernemers in Nederland. De AVG wetgeving voorziet in wet en regelgeving hoe om te gaan met persoonsgegevens van uw klanten en opdrachtgevers. Het niet volgen van de AVG richtlijnen heeft als gevolg dat er boetes variërend van 10.000 euro tot maximaal 20 miljoen euro opgelegd kan worden.

Wij helpen ondernemers om aan de voorwaarden van de AVG te voldoen en zorgen hiermee dat u geen boetes riskeert. Het heeft invloed op jouw website, administratie, marketing en klantenbestand. Dus heb je een contactformulier op je website of registreer je bezoekersinformatie, dan is het zeer belangrijk dat je per 25 mei 2018 voldoet aan deze privacywetging. 

Belangrijke aandachtspunten:
  • Bewustwording Gebruik van persoonsgegevens     
  • Aanstelling Functionaris Gegevensbescherming     
  • Bescherming van persoonlijke data van de Europese burger      
  • Toestemming vragen om gegevens te verzamelen en te gebruiken
  • Methodes voor dataverzameling en – opslag van persoonlijke gegevens
  • Verhoogde beveiligingsmaatregelingen zijn nodig

Binnen 72 uur kun je een datalek melden
Personen hebben recht om ‘vergeten te worden’ en de Nationale Autoriteiten kunnen boetes (tot 20 miljoen euro) toepassen.


Start direct met het implementeren van GDPR
 

Iedere organisatie moet actie ondernemen! Heb jij een website waar je gebruik maakt van een contactformulier of verzamel je persoonsgegevens, neem dan contact met ons (WebSentiment) op en wij helpen u hier graag mee. Maar dit geldt niet alleen voor een contactformulier, maar het is voor iedere organisatie die persoonsgegevens opslaat van belang dat in jouw systeem de juiste voorzieningen zijn getroffen om aan GDPR/AVG te voldoen.

Doe dit vóór 25 mei 2018 en loop geen risico op een flinke boete. Denk ook aan een beveiligde verbinding (HTTPS), het groene slotje in de URL balk. Want voorkomen is beter dan genezen. Meer weten over de gehele procedure?

De nieuwsbrief over AVG gemist?
Meld je gratis aan en ontvang de laatste nieuwtjes en belangrijke zaken omtrent WebSentiment.

Wilt u gratis advies of uw bedrijf voldoet aan de voorwaarden van de AVG wetgeving. Neem dan direct telefonisch contact op met ons of vul het contactformulier in.