Een unieke website laten maken [alle informatie]

Auteur: Khadija Agaatsz en Demi Koot | Datum: 16-4-2021
Een unieke website laten maken: er zijn miljoenen websites op het internet te vinden, maar hoe maak jij jouw website uniek en ook nog voor een betaalbare prijs? Hoe start jij met een unieke website? Welk CMS heb jij nodig? Waarom zou jij een website vernieuwen? En nog veel meer andere vragen? Wij hebben het voor je uitgezocht en we geven je graag advies!
Vind je het ook een lap tekst om te lezen? Wij maken het makkelijker voor je met onze handige inhoudsopgave die jou alvast laat zien welke onderwerpen aan bod komen. Zo weet jij direct naar welke sectie jij kunt gaan voor de informatie waar jij naar op zoek bent! 

 1. Starten met een unieke website
 2. Unieke website versus template website
 3. Wat is een unieke website?
 4. Hoe bouw je een unieke website?
 5. Welk CMS gebruikt een onderscheidende website?
 6. Wat is belangrijk op een unieke website?
 7. Waarom een unieke website laten maken?
 8. Start eerst met een onderscheidende webdesign
 9. Waarom een website vernieuwen
 10. Met een unieke website of webshop ben jij je concurrenten voor
 11. Hoe maak je een unieke website vindbaar?
 12. Hoe promoot je een unieke website?
 13. Wat zijn de kosten voor een unieke website?
 14. Waar kun je een unieke website laten maken?
 15. Hoe snel is een unieke website online?
 16. 5 tips voor een unieke website
 17. Starten met een unieke website

Starten met een unieke website

Hoe start je een unieke website, als er al zoveel op het Internet te vinden is? Hierbij kun je kijken naar jouw concurrentie, hoe presenteren zij zich met hun website en wat zou jij beter doen. Je kijkt onder andere naar het webdesign, de content en de functies. Belangrijk is dat je jouw doelgroep kent en waarvoor ze op de website komen, het product of dienst moet makkelijk te vinden zijn.

Laat een vormgeving maken van deze tijd met een goed websitestructuur. Bedenk handige functies wat jouw website uniek maakt.

Unieke website versus template website

Om te beginnen leggen we in het kort uit wat een template website is. Dit is een website met een standaard design en voorgeprogrammeerde functies. Je kunt een template bijna niet aanpassen met jouw specifieke wensen. Het kan zo zijn dat 10 andere bedrijven dezelfde template hebben, maar dan met een andere kleur. Vergelijk het maar met een basic t-shirt, je wilt dat jij eruit springt met jouw shirt en niet dat iedereen hetzelfde draagt.

Een unieke website laten maken is maatwerk en brengen wel meer kosten met zich mee. Maar dit moet de pret niet onderdrukken. Je krijgt een originele website met jouw specifieke wensen en functies. Een website is jouw online visitekaartje en daarom is het belangrijk dat je eruit springt en dat bezoekers langer op je website blijven.
unieke website laten maken

Wat is een unieke website?

Boven deze alinea hebben we al in het kort omschreven wat een unieke website inhoud: je bent de enige, origineel en noem het maar op. Jij bent de enige met jouw website tussen duizenden andere websites. Wees creatief met het webdesign en laat zien wat jou onderscheidt ten opzicht van je concurrenten.

Dus: wat is uniek wat jouw concurrenten (nog) niet hebben? Als je daar goed over nadenkt kom je misschien wel op briljante functies die je kunt gebruiken op de site. Maak ook geen gebruik van stock foto’s maar van ‘echte’ foto’s die jij hebt gemaakt of laten maken.

Hoe bouw je een unieke website?

Het is lastig om een unieke website zelf te bouwen, omdat het om maatwerk gaat. Je kunt een website laten maken door professionele webbouwers, welk verstand hebben van goede en unieke websites, zoals WebSentiment

De prijzen en kwaliteit verschillen wel van het maken van een website op maat. Daarom moet je er goed over nadenken wat je wilt uitgeven, waar je het wilt laten maken of misschien heb je wel connecties die al een super unieke website hebben! 

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een unieke website op maat? Neem gerust contact met ons op. 

Welk CMS gebruikt een onderscheidende website?

Soms kiezen mensen voor een bepaald CMS systeem in plaats van te starten met een website. Ze hebben misschien in het verleden geen fijn CMS systeem gebruikt of ze zijn een vast CMS gewend. Voor een unieke website gebruik je meestal een CMS welk de bouwer zelf heeft ontwikkeld. Via deze link kun je gluren welk CMS jouw concurrent gebruikt https://www.whatruns.com/.

WordPress en Shopify zijn systemen die met templates werken, dus daar kun je geen unieke website mee bouwen. Bij deze programma's gebruik je een standaard CMS. Bij een unieke website gebruik je vaak een maatwerk CMS. Het klinkt misschien moeilijk om mee te werken, maar na een paar keer oefenen heb je het zo door. Bij je eerste werkdag weet je ook niet gelijk alles, toch? ;-)

Wat is belangrijk op een unieke website?

Voor elke branche is het verschillend wat echt belangrijk is op een unieke website. Voor een financieringsbedrijf is het handig als er een calculator op staat waar de bezoekers gelijk kunnen uitrekenen wat ze per maand kwijt zijn. En bij een sportschool is het belangrijk dat ze lid worden bij de sportschool.

Zoals al eerder genoemd is, moet je goed nadenken wat jouw concurrenten niet hebben op hun website, waardoor jij iets unieks kan neerzetten. Je moet opvallen met jouw website en de bezoekers goed door de website leiden.

Waarom een unieke website laten maken?

Waarom zou ik een unieke website willen? Omdat je eruit moet springen tussen alle websites en vooral van je concurrenten. Net zoals je offline jouw doelgroep wilt bereiken, moet je dat ook online doen. Vooral in deze corona periode, zitten de mensen veel binnen en komen bijna niet meer buiten. Als ze iets willen kopen, dan wordt dat nu vaker via Internet besteld.

Wat ook belangrijk is, waarom je kiest voor een maatwerk website, is unieke content. Door unieke content te plaatsen op de website, krijg je een hogere ranking in zoekmachines, zoals Google en dat is natuurlijk wat je ook graag wilt. Meer bezoekers op de website is meer leads en meer leads zijn meer klanten.