Een unieke website laten maken [alle informatie]

Auteur: | Datum: 16-4-2021
Een unieke website laten maken: er zijn miljoenen websites op het internet te vinden, maar hoe maak jij jouw website uniek en ook nog voor een betaalbare prijs? Hoe start jij met een unieke website? Welk CMS heb jij nodig? Waarom zou jij een website vernieuwen? En nog veel meer andere vragen? Wij hebben het voor je uitgezocht en we geven je graag advies!
Vind je het ook een lap tekst om te lezen? Wij maken het makkelijker voor je met onze handige inhoudsopgave die jou alvast laat zien welke onderwerpen aan bod komen. Zo weet jij direct naar welke sectie jij kunt gaan voor de informatie waar jij naar op zoek bent! 

 1. Starten met een unieke website
 2. Unieke website versus template website
 3. Wat is een unieke website?
 4. Hoe bouw je een unieke website?
 5. Welk CMS gebruikt een onderscheidende website?
 6. Wat is belangrijk op een unieke website?
 7. Waarom een unieke website laten maken?
 8. Start eerst met een onderscheidende webdesign
 9. Waarom een website vernieuwen
 10. Met een unieke website of webshop ben jij je concurrenten voor
 11. Hoe maak je een unieke website vindbaar?
 12. Hoe promoot je een unieke website?
 13. Wat zijn de kosten voor een unieke website?
 14. Waar kun je een unieke website laten maken?
 15. Hoe snel is een unieke website online?
 16. 5 tips voor een unieke website
 17. Starten met een unieke website

Starten met een unieke website

Hoe start je een unieke website, als er al zoveel op het Internet te vinden is? Hierbij kun je kijken naar jouw concurrentie, hoe presenteren zij zich met hun website en wat zou jij beter doen. Je kijkt onder andere naar het webdesign, de content en de functies. Belangrijk is dat je jouw doelgroep kent en waarvoor ze op de website komen, het product of dienst moet makkelijk te vinden zijn.

Laat een vormgeving maken van deze tijd met een goed websitestructuur. Bedenk handige functies wat jouw website uniek maakt.

Unieke website versus template website

Om te beginnen leggen we in het kort uit wat een template website is. Dit is een website met een standaard design en voorgeprogrammeerde functies. Je kunt een template bijna niet aanpassen met jouw specifieke wensen. Het kan zo zijn dat 10 andere bedrijven dezelfde template hebben, maar dan met een andere kleur. Vergelijk het maar met een basic t-shirt, je wilt dat jij eruit springt met jouw shirt en niet dat iedereen hetzelfde draagt.

Een unieke website laten maken is maatwerk en brengen wel meer kosten met zich mee. Maar dit moet de pret niet onderdrukken. Je krijgt een originele website met jouw specifieke wensen en functies. Een website is jouw online visitekaartje en daarom is het belangrijk dat je eruit springt en dat bezoekers langer op je website blijven.

Wat is een unieke website?

Boven deze alinea hebben we al in het kort omschreven wat een unieke website inhoud: je bent de enige, origineel en noem het maar op. Jij bent de enige met jouw website tussen duizenden andere websites. Wees creatief met het webdesign en laat zien wat jou onderscheidt ten opzicht van je concurrenten.

Dus: wat is uniek wat jouw concurrenten (nog) niet hebben? Als je daar goed over nadenkt kom je misschien wel op briljante functies die je kunt gebruiken op de site. Maak ook geen gebruik van stock foto’s maar van ‘echte’ foto’s die jij hebt gemaakt of laten maken.

Hoe bouw je een unieke website?

Het is lastig om een unieke website zelf te bouwen, omdat het om maatwerk gaat. Je kunt een website laten maken door professionele webbouwers, welk verstand hebben van goede en unieke websites, zoals WebSentiment

De prijzen en kwaliteit verschillen wel van het maken van een website op maat. Daarom moet je er goed over nadenken wat je wilt uitgeven, waar je het wilt laten maken of misschien heb je wel connecties die al een super unieke website hebben! 

Wil jij graag een vrijblijvende offerte ontvangen voor een unieke website op maat? Neem gerust contact met ons op. 

Welk CMS gebruikt een onderscheidende website?

Soms kiezen mensen voor een bepaald CMS systeem in plaats van te starten met een website. Ze hebben misschien in het verleden geen fijn CMS systeem gebruikt of ze zijn een vast CMS gewend. Voor een unieke website gebruik je meestal een CMS welk de bouwer zelf heeft ontwikkeld. Via deze link kun je gluren welk CMS jouw concurrent gebruikt https://www.whatruns.com/.

WordPress en Shopify zijn systemen die met templates werken, dus daar kun je geen unieke website mee bouwen. Bij deze programma's gebruik je een standaard CMS. Bij een unieke website gebruik je vaak een maatwerk CMS. Het klinkt misschien moeilijk om mee te werken, maar na een paar keer oefenen heb je het zo door. Bij je eerste werkdag weet je ook niet gelijk alles, toch? ;-)

Wat is belangrijk op een unieke website?

Voor elke branche is het verschillend wat echt belangrijk is op een unieke website. Voor een financieringsbedrijf is het handig als er een calculator op staat waar de bezoekers gelijk kunnen uitrekenen wat ze per maand kwijt zijn. En bij een sportschool is het belangrijk dat ze lid worden bij de sportschool.

Zoals al eerder genoemd is, moet je goed nadenken wat jouw concurrenten niet hebben op hun website, waardoor jij iets unieks kan neerzetten. Je moet opvallen met jouw website en de bezoekers goed door de website leiden.

Waarom een unieke website laten maken?

Waarom zou ik een unieke website willen? Omdat je eruit moet springen tussen alle websites en vooral van je concurrenten. Net zoals je offline jouw doelgroep wilt bereiken, moet je dat ook online doen. Vooral in deze corona periode, zitten de mensen veel binnen en komen bijna niet meer buiten. Als ze iets willen kopen, dan wordt dat nu vaker via Internet besteld.

Wat ook belangrijk is, waarom je kiest voor een maatwerk website, is unieke content. Door unieke content te plaatsen op de website, krijg je een hogere ranking in zoekmachines, zoals Google en dat is natuurlijk wat je ook graag wilt. Meer bezoekers op de website is meer leads en meer leads zijn meer klanten.


Start eerst met een onderscheidende webdesign

Om te beginnen aan een website, moet je een webdesign hebben. Hoe wil je dat je website eruit ziet, welke kleuren, welke functies, structuur van de website enzovoorts. Om een unieke website te laten maken, heb je eerst een concept nodig. Dit kun je zelf bedenken en laten uitvoeren door een webbureau of je laat het complete plaatje realiseren bij een fullservice internetbureau. WebSentiment kan jou hierbij verder helpen. 

De webdesign moet vooral gebruiksvriendelijk en origineel zijn, zodat je eruit springt tussen alle andere websites.

Waarom een website vernieuwen?

Elk jaar komen er nieuwe veranderingen op het gebied van websites. Als je kijkt naar websites van 10 jaar geleden met de website van nu, zie je hele grote veranderingen. Wil jij weten of jouw website anno 2021 is? Check via het onderstaand lijstje of jouw website voldoet aan:
-   Is mijn website mobielvriendelijk?
-   Klopt de content (tekst) op de website nog wel?
-   Is mijn website snel? Dit kun je checken via: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl
-   Wordt mijn website gevonden in de zoekmachine, Google?
-   Worden er doelen gemeten in Google Analytics?
-   Zijn mijn contactgegevens snel te vinden?
Zo zullen er meerdere dingen zijn, maar als je al 2 van de 6 niet hebt, dan moet je toch eens overwegen om jouw website te laten vernieuwen. Misschien loop je wel klanten mis, doordat je website niet van deze tijd is.

Met een onderscheidende website of webshop ben jij je concurrenten voor

Net zoals je met jouw product of dienst beter wilt zijn dan jouw concurrenten, moet je dat ook met je website of webshop zijn. Jouw doelgroep is op zoek naar jouw product en ze komen zoveel verschillende bedrijven tegen. Doordat jij een unieke website kan aanbieden met verschillende functies onderscheidt jij je al snel tegenover je concurrent. Zo kun jij sneller een stap voor zetten tegenover een concurrent en zal de keuze sneller op jou vallen. Daarnaast laat jij zien dat jij je als organisatie onderscheidt en meer te bieden hebt dan een 'standaard' procedure.

Hoe maak je een unieke website vindbaar?

Google kan al snel zien of jouw website uniek is ten opzichte van andere websites in jouw sector en/of branche. Daarnaast wordt jouw website beter vindbaar door verschillende H1-titels en unieke content. Een van de belangrijkste aspecten op jouw website blijft toch wel unieke content. Dit betekent dat je veel goede en kwalitatief hoge teksten moet schrijven.

Gebruik plaatjes, kopjes, titels en kopieer nooit teksten van andere websites. Tevens kun je je meta-beschrijvingen en meta-titels toevoegen, zodat zoekmachines jouw website nog beter vinden met de juiste zoekwoorden van je website.

Een goede tip is een zoekwoordenonderzoek doen om te onderzoeken op welke woorden jouw doelgroep zoekt. Zo trek jij sneller de juiste doelgroep aan naar jouw website. Hulp nodig met een zoekwoordenonderzoek of zoekmachineoptimalisatie? Onze online marketeers helpen je graag verder! 

Hoe promoot je een unieke website?

Een unieke website kost veel tijd, liefde en aandacht. Ten eerste kost een unieke website opzetten veel tijd: het ontwerp van de unieke website, de ontwikkeling van de unieke website, maar ook het promoten van je website.

Er zijn verschillende manieren om een website te promoten. Hierbij kun je denken aan Google adverteren (SEA), adverteren op social media of het verbeteren van je SEO. Weet je niet zo goed hoe jij je website kan promoten? Onze online marketeer helpt je graag!

Wat zijn de kosten voor een website?

De kosten voor een unieke website hangt af van de verschillende functionaliteiten die je wilt toevoegen aan de website, zoals het aantal landingspagina's of een bijzondere functionaliteit, zoals een rekenformule? Doordat een unieke website laten ontwikkelen echt maatwerk is, kun je het beste altijd een vrijblijvende offerte aanvragen bij jouw gewenste bureau. WebSentiment helpt je graag verder!

Waar kun je een unieke website laten maken?

Een unieke website laten maken, kun je laten doen bij een internetbureau. Kies voor een internetbureau met veel ervaring in dit vak. Wellicht vind je het ook prettig dat het internetbureau ook een vormgeving voor je maakt? Kies dan voor een internetbureau die elke facetten in eigen hand heeft, zoals vormgeving, maar ook het promoten van de website met online marketing. Je hebt kortere communicatielijnen met de organisatie en het internetbureau kent jouw website en jouw wensen uit hun duimpje.

WebSentiment is een fullservice internetbureau met alles onder één dak: van vormgeving tot aan de ontwikkeling en online marketing. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in dit vak en hebben al vele projecten met succes afgerond. Benieuwd naar onze projecten? Klik hier. Of wil je graag meer weten over ons? Neem contact met ons op.

Hoe snel is een website online?

Een template website kun je in 30 minuten bouwen. Je klikt op een template en je hebt een website online. Een unieke website laten maken is maatwerk. Een internetbureau heeft even de tijd nodig om jouw unieke website te ontwikkelen. Daarnaast ligt het er ook aan of je al een eigen vormgeving hebt bedacht of dat je nog een vormgeving moet laten ontwikkelen.

Het ontwikkelen van een website duurt in de meeste gevallen tussen de 2 en 4 maanden. Een spetterende unieke website laten maken, kost eenmaal veel tijd. De juiste toont dient gezet te worden met de juiste uitstraling, huisstijl, foto's en nog veel meer. Vergeet niet dat de website jouw eerste visitekaartje is en de enigste indruk bij een klant kan zijn.

Een website maken wat nu eenmaal wat meer tijd kost, brengt wel een stuk meer voordelen met zich mee, waaronder:
 • Een oog voor detail
 • Een unieke vormgeving en website
 • Geoptimaliseerd tot in elk detail
 • Goed voor je SEO

5 tips voor een sterke website

Een unieke website is een samenhang van een sterke vormgeving, inhoud, structuur en techniek. Wij geven je alvast 5 tips voor een supersterke website:

1) Trek de aandacht van je bezoekers
Een bezoeker weet in 4 seconde of jij hem/haar kan helpen met zijn probleem aan de hand van jouw website. Gebruik deze 4 seconde goed en pak direct de aandacht van jouw bezoeker. Benoem de pijn, de probleem en de wensen van de klant in één oogopslag. Zet dit op de homepage bovenaan!

2) Ontwikkel een aantrekkelijke website
Zorg ervoor dat je website aantrekkelijk is voor de bezoeker om op je website te blijven. Denk hierbij aan goede kwalitatieve afbeeldingen, een overzichtelijke inhoudsopgave en unieke content. Geef de bezoeker het gevoel dat je hen serieus neemt en veel aandacht hebt besteed aan het oplossen van zijn/haar probleem.

3) Een beveiligde website
Zorg ervoor dat je website een SSL-certificaat heeft. Dit houdt in dat je website veilig genoeg is om gegevens op te slaan zonder dat externe systemen die gegevens kunnen stelen. Een SSL-certificaat geeft vertrouwen aan je bezoeker. Daarnaast vindt Google deze certificaat ook super interessant! ;-)

4) Een top ervaring op je website
Zorg ervoor dat je website op en top gebruiksvriendelijk is. Je kunt nog wel zo veel bezoekers op je website krijgen, maar zolang je geen goede gebruiksvriendelijke website hebt, ga je geen klanten aantrekken. Meer weten over een gebruiksvriendelijke website? Lees hier meer.

5) Optimaliseer je website voor een zoekmachine
Laat je website goed vindbaar worden door je website te optimaliseren met SEO. Google kan je pagina beter lezen en onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep met een hogere ranking. SEO kost veel tijd, maar het levert écht succes. Gegarandeerd! Hulp nodig met SEO? Neem contact met ons op.