6 voordelen van een 360 graden video

Auteur: Nathan Doesburg | Datum: 20-9-2021
  • 1. Je kan een geweldig beeld van je bedrijf laten zien
Wat voor bedrijf je ook hebt, met een 360 graden video kan je gemakkelijk alles laten zien aan de kijker. Je zorgt er eigenlijk voor dat klanten mee kunnen kijken in je winkel/pand, zonder dat zij daar hun huis voor hoeven te verlaten. Stel je voor dat jij een meubelzaak hebt, dan zou het geweldig zijn als potentiële klanten vanuit huis alvast een beeld kunnen krijgen van jouw bedrijf. Voor deze situaties is een 360 graden video perfect om gebruik van te maken. Of wat dacht jij ervan dat jij alvast een woning kunt bekijken, zonder dat jij een afspraak hoeft te maken met een makelaar? Bedenk eens waarom een 360 graden video zo handig is voor jouw klant. Is een 360 graden video ook wat voor jou? 

  • 2. 360 graden video´s krijgen meer engagement dan een normale video
360 graden video´s zorgen voor meer views, shares en volgers op social media dan een normale video. Dit is uit een onderzoek van Google gebleken. Wanneer je een video op social media plaatst, wil je natuurlijk dat hij vaak bekeken en gedeeld wordt en daarom is dit echt een voordeel van een 360 graden video. Tevens blijkt uit onderzoek dat er vaker op een link wordt geklikt bij een 360 graden video wat weer zorgt voor nieuwe bezoekers naar jouw converterende landingspagina.

  • 3. 360 graden video´s zijn perfect te gebruiken op smartphones en tablets
Ik denk dat iedereen het al wel weet, maar smartphones en tablets zijn erg belangrijk om mee te nemen in je marketingstrategie. Tegenwoordig zit iedereen op zijn of haar mobiel en bijna niet meer op de pc. Daarom is het belangrijk dat websites, apps, maar ook video´s goed te gebruiken zijn op alle apparaten. Een 360 graden video is perfect te gebruiken op smartphones en tablets en dat is dus echt een groot voordeel. Dit is niet alleen een voordeel voor de bezoeker, maar ook voor jou. Je content komt op deze manier goed tot zijn recht.

  • 4. Klanten voelen zich meer betrokken
Het mooie van een 360 graden video, is dat mensen echt het gevoel hebben dat ze ergens bij betrokken worden. Mensen vinden openheid op social media tegenwoordig erg fijn. Als bedrijf kan je hier dus ook erg goed op inspelen, door ervoor te zorgen dat de klant echt betrokken wordt bij jullie bedrijf.

  • 5. Je bent uniek
Video´s worden steeds meer gebruikt en dat is dus ook niet heel bijzonder meer. Als je ervoor wil zorgen dat je uniek bent, moet je gebruik maken van een 360 graden video. Deze worden nog erg weinig gebruikt en je zult dus uniek zijn tegenover je concurrenten. Daarnaast zullen klanten je bedrijf beter onthouden, omdat ze iets unieks gezien hebben.

  • 6. Je hebt geen VR-bril nodig
Om 360 graden video´s te kijken, heb je geen virtual reality bril of app nodig.Tegenwoordig heb je bij andere soorten media wel een virtual reality bril nodig en dat is niet geval met een 360 graden video. Bij een 360 graden video kan je met de pijltje rondkijken en dat scheelt een hoop tijd, geld en moeite. Perfect voor iedereen!
Wij hopen dat we je een goed beeld hebben kunnen geven van de voordelen van een 360 graden video en dat je nu overtuigd bent om er zelf een te laten maken. Om een
360 graden video te maken, heb je veel apparatuur nodig. Daarnaast moet je eerst veel kennis opdoen om een goede video te kunnen maken. Daarom is het slim om een bureau hiervoor in te huren. Wij van WebSentiment hebben jarenlange ervaring met het maken van 360 graden video´s en daarom zouden wij jou hier graag bij willen helpen. Ben je benieuwd naar wat wij kunnen en wil je meer informatie? Neem hier contact met ons op!§