6 tips voor een gebruiksvriendelijke website

Auteur: | Datum: 24-8-2020
Web usability, ofwel een gebruiksvriendelijke website, is ontzettend belangrijk voor je website. Web usability draait om het gebruiksgemak van een website. Als een website niet gebruiksvriendelijk is, is het nutteloos om te adverteren of SEO-teksten te schrijven. Consumenten zullen helaas je website verlaten en jouw geïnvesteerde tijd is voor niks geweest. Laten we starten bij het begin: een gebruiksvriendelijke website!

Usability houdt in wat de gebruiksvriendelijkheid van jouw website is. Vindt de bezoeker snel waar hij of zij naar op zoek is? Dat is ontzettend belangrijk voor een goede gebruiksvriendelijke website. En hieronder vind je nog 6 tips hoe jij jouw website gebruiksvriendelijk kunt maken! 

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tip 1: Goede uitstraling + goede content Als een bezoeker op een website komt, verwacht de bezoeker een goede uitstraling naast de content wat hij zoekt. Verras je bezoekers met leuke effecten en zorg ervoor dat jouw website de bezoeker blijft boeien. Zo wilt hij ook langer op jouw website blijven!

Tip 2: Vergeet geen Call-To-Action knoppen Een ontzettend belangrijke punt! Soms kom je op websites terug waar je geen idee hebt waar je contact met een organisatie kunt opnemen. Wat wil jij als organisatie het liefst? Nieuwe leads! Zorg er dus voor dat de knoppen naar bijvoorbeeld contact makkelijk te vinden zijn voor een bezoeker. Een call-to-action kan zijn een button voor 'neem contact met ons op' of 'offerte aanvragen'. Het is ook een goed idee om deze buttons te laten opvallen met een flitsende kleur.

Tip 3: Een responsive design Tegenwoordig bekijken ontzettend  veel mensen op hun mobiele device een website. Houd er rekening mee dat jouw website alle resoluties aan kan: grote beeldschermen tot aan mobiele telefoons. Een responsive design is een must op dit moment! Lees hier meer over het maken van een responsive website. 

Tip 4: Maak gebruik van titels Een titel in een tekst is belang voor de leesbaarheid van jouw pagina. Zo worden je teksten beter scanbaar voor Google, maar ook voor een bezoeker. Maak gebruik van H1, H2, H3 etc. in je teksten. Google zal je belonen met een hogere ranking!

Tip 5: Maak gebruik van afbeeldingen Mooie visuals en afbeeldingen maken jouw website af! Fotografie kan duur zijn, maar er staan verschillende websites waar jij gratis stockfoto's kunt downloaden, zoals Pixabay of Unsplash.

Tip 6: Een goede navigatiestructuur Veel mensen willen graag een originele website, zodat jij je kan onderscheiden van een concurrent. Bewegende teksten, springende visuals en nog meer. Dat is allemaal natuurlijk hartstikke leuk! Houd wel een navigatie zo normaal mogelijk. Bezoekers zijn eraan gewend om met hun muis naar de linker- of bovenkant te gaan om iets op jouw website te vinden. Maak dit ook zo gemakkelijk mogelijk voor een bezoeker!

Wist je al dat WebSentiment jou kan helpen met een gebruiksvriendelijke website?

Wil je graag een website laten maken en denk je erover om een reclamebureau in te schakelen voor een ontwerp? Dat is begrijpelijk. Een reclamebureau weet veel over huisstijl, maar zij doen niet dagelijks websites ontwikkelen, bouwen en opleveren. Hierdoor mist zo'n organisatie vaak de laatste kennis wat wel en niet werkt op het gebied van websites.

Bij WebSentiment vind je alles onder één dak: van vormgeving tot aan het ontwikkelen van jouw website. Doordat wij alles onder één dak aanbieden, zijn wij op elk gebied op de hoogte van de laatste kennis in elk vakgebied. Van vormgeving van een gebruiksvriendelijke website tot het opleveren hiervan. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van gebruiksvriendelijke website in samenwerking met onze afdeling Grafische Vormgeving. Zo zijn onze websites altijd voorzien van een goed doordacht design en houden wij rekening met o.a. SEO, en gebruiksvriendelijkheid.

Benieuwd naar enkele resultaten? Check onze projecten hier.