De 6 redenen waarom een app laten ontwikkelen een goed idee is

Auteur: | Datum: 4-9-2020

Wat is een applicatie?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een app nu precies? Een app, ook wel bekend als applicatie, is een stukje software wat jij op je mobiele telefoon of tablet doet installeren. In andere woorden kunnen we het een soort programma noemen. Door een applicatie kun je verschillende softwares op je telefoon installeren om te gebruiken. Het gebruik van een applicatie is super simpel: je downloadt de applicatie in de app-store. Na het downloaden kun je de app al gebruiken.

Welke app-store jij gebruikt hangt af van het apparaat dat je gebruikt. Er zijn op dit moment drie belangrijke besturingssystemen. Indien je graag een app wilt laten ontwikkelen voor één besturingssysteem is dat ook mogelijk. Deze vier besturingssystemen zijn:

Een app laten ontwikkelen

6 redenen waarom een app laten ontwikkelen een goed idee is

Reden 1: De gebruiker verlaat je niet meteen
Stel: je hebt alleen een website voor jouw organisatie. Een gebruiker gaat naar je website, hij/zij voert handelingen uit op de website en deze persoon verlaat de website weer. Hierdoor heb je geen binding met deze consumenten. Het zijn geen gebruikers, want zij gaan enkel naar je website voor informatie en ze gaan weer. Zodra je een applicatie hebt voor je organisatie blijven deze gebruikers ook echte gebruikers. De applicatie staat namelijk op hun smartphone of tablet geïnstalleerd, waardoor zij snel terug zullen komen. Indien deze consumenten ook een account aanmaken in jouw applicatie weet je ook nog eens hun gegevens. En dat is nog eens goed voor de marketing van jouw bedrijf. Win-win situatie? Ja!

Reden 2: Eindeloze functionaliteiten toevoegen
Op een website kun je geen camera, microfoon, gps of push-notificaties gebruiken. Een app maakt dit wel mogelijk. Heb je een idee in je hoofd, waarvoor een gps, camera of iets anders geïmplementeerd dient te worden voor het gebruik? Kies dan om een app te laten maken! Er zijn eindeloos veel functionaliteiten die wel toegevoegd kunnen worden in een app, maar niet op een website.

Reden 3: Maak loyale klanten nóg loyaler
Klantenloyaliteit is een veelvoorkomend doel voor organisaties, want loyale klanten zijn terugkerende klanten. Dat weten we allemaal! Daarnaast zijn loyale klanten ook goed voor de mond-tot-mond reclame van je organisatie. Met een applicatie ben je maar één klik van deze loyale klanten verwijdert en kun je sneller een band opbouwen met deze klanten. Door een app te laten ontwikkelen, houd jij je bezig met het gebruiksgemak van jouw klanten en dat wordt beloond door je klanten.

Reden 4: Kies voor aanvulling of uitbreiding voor jouw organisatie
Een app kan een goede toevoeging zijn voor het informeren van consumenten of jouw bestaande klanten. Zo mochten wij bijvoorbeeld een app ontwikkelen voor CLUBPT als toevoeging voor hun klanten in de sportschool of een app voor EV Kenniscentrum om de consumenten online te informeren over Elektrisch Vervoer. Een app kan dus een goede aanvulling zijn om jouw diensten of service beter te ondersteunen.

Reden 5: Jouw organisatie wordt via een smartphone beter vertoont
Vroeger keken we nog een dag van te voren ons reisschema op de website van NS, voordat we een reis met de trein op de planning hadden staan. Nu pak je een smartphone erbij om de laatste reisplanning te checken. Bied jij een product, service of dienst aan dat simpelweg makkelijker via een mobiele apparaat gebruikt kan worden? Dan is een applicatie een hele goede oplossing!

Reden 6: Gebruiksvriendelijker, sneller én fijner
Last, but not least: alle websites hebben een mobiele versie, maar alsnog kan een applicatie beter zijn. Kijk naar Facebook. Facebook heeft een website, maar vrijwel elke persoon heeft de app op zijn telefoon gedownload en gebruikt de applicatie op zijn telefoon (en niet de mobiele website). Waarom? De beleving voor een klant is gebruiksvriendelijker, sneller en het werkt fijner. Een app wordt vaker gebruikt, waardoor de app in het dagelijkse leven onmisbaar wordt. En dit leidt weer naar loyale (en terugkerende) gebruikers!


Een app laten ontwikkelen door WebSentiment

Vind jij ook dat een app laten ontwikkelen een toegevoegde waarde biedt voor jouw organisatie? Dat kan niet anders! WebSentiment is een ervaren app ontwikkelaar en wij kunnen je helpen om jouw idee om te zetten naar een te gekke applicatie. Weet je nog niet zo goed wat voor app jij wilt laten maken? Geen probleem. Wij denken graag met je mee! Een app laten ontwikkelen bij WebSentiment houdt in dat je de juiste kennis en service in huis haalt.

Wij helpen je graag!

Ben jij geïnteresseerd om een app te laten ontwikkelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar
085 - 4444 820 of stuur een mailtje naar info@websentiment.nl