5 tips om te groeien op Instagram

Auteur: | Datum: 20-9-2021

Tip 1: Gebruik goede foto´s

Bij Instagram draait alles om beeld en daarom is het natuurlijk belangrijk om dit goed te doen. Je moet ervoor zorgen dat het beeld in ieder geval van goede kwaliteit is. Daarnaast is het belangrijk om beeldmateriaal te laten zien wat mensen aanspreekt. Daar zitten ze tenslotte voor op Instagram. Dit zal er ook voor zorgen dat mensen meer van je willen zien en dus gaan volgen. Gebruikers op Instagram kijken het liefst naar eigen content. Zorg daarom dat jij eigen content hebt geschoten en zo min mogelijk gebruik maakt van stockfoto’s. Via deze weg kun jij direct een beeld achter de schermen geven of juist een product in de spotlight!

Tip 2: Zorg voor interactie met je volgers

Instagram is een social media en daar moet je het dan ook voor gebruiken. Zorg dat je anderen volgt, hun berichten liket en reageert. Hierdoor zijn anderen op de hoogte van jouw account en zullen ze jou ook sneller gaan volgen. Daarnaast is het goed om vragen te stellen aan je volgers, zodat zij hun mening kunnen geven. Dit vinden je volgers leuk om te zien en zorgt voor interactie en engagement. Doe dit niet te vaak en overdreven, want dit kan juist irriterend werken. Ontdek  vooral wat wel en niet werkt bij jouw volgers!

Tip 3: Plaats regelmatig een bericht

Zorg ervoor dat je vaak genoeg iets plaatst op Instagram. Instagram werkt met een algoritme en om die reden is het belangrijk om vaak wat te plaatsen. Aangezien het niet meer zo werk dat de laatste geplaatst post bovenaan komt, moet je ervoor zorgen dat je opvalt. Met vaak genoeg posten, zorg je ervoor dat jij relevant blijft bij Instagram. Let wel op dat je niet van alles gaat plaatsen wat niet relevant is, want dat ziet Instagram als “spam” voor de volgers. Voor de meeste bedrijven zijn 2 a 3 posts per week voldoende, echter kan dit ook verschillen per branche en doelgroep. Onderzoek dus goed in jouw statistieken wat wel en niet werkt. Dit kun je ook bijhouden aan de hand van de engagement op een post. Zorg er ook voor dat jij jouw post plaatst op een tijdstip en dag dat jouw doelgroep het meest actief is. Dit kun jij terugzien in jouw statistieken. Meten = weten, dus probeer op het begin verschillende dagen uit. Aan de hand van deze statistieken kun jij in de toekomst jouw content kalender op aanpassen.

Tip 4: Maak gebruik van relevante hashtags

Hashtags zijn eigenlijk de zoekwoorden van Instagram. Daarom is het belangrijk om relevante hashtags te gebruiken, want zo vindt een bepaalde persoon jouw post wanneer hij of zij zoekt op een bepaalde hashtag. Om de juiste hashtags te vinden, moet je goed nadenken. Het is belangrijk dat je jezelf in kan beelden in een ander persoon. Je zou jezelf de vraag af kunnen stellen "Wat zou hij of zij opzoeken wanneer ze mijn post willen zien?". Wanneer je deze vraag beantwoord, zal je de juiste hashtags vinden en bij je post kunnen plaatsen. Hierdoor zullen nieuwe gebruikers je post zien en wellicht je account gaan volgen. Stiekeme tip: kijk ook eens bij jouw concurrenten wat zij als hashtags gebruiken als eerste opstart. Wie weet zitten er wel hashtags tussen die jij ook goed kunt gebruiken!

Tip 5: Adverteren

Ten slotte is adverteren een effectieve manier om te groeien op Instagram. Het voordeel van adverteren, is dat je heel makkelijk je doelgroep kan bereiken en dat je dus op het beeldscherm te zien bent van gebruikers die jou niet volgen. Het kost niet veel om een groot bereik te hebben, dus dat is erg voordelig. Het enige nadeel is dus dat het wel geld kost, maar het budget kan je zelf bepalen.Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste en simpelste dingen die jij kan doen om je Instagram te laten groeien. Wij hopen dat je er wat aan hebt gehad en dat je deze onderdelen toe gaat passen op jouw Instagram, zodat je resultaat kan gaan zien en kan blijven ontwikkelen.

Groeien op Instagram? Werk samen met WebSentiment!

Wil jij ook graag groeien op Instagram, maar heb je hier geen tijd of zin in? Geen probleem! Bij WebSentiment nemen we jouw social media over en zorgen we ervoor dat deze up-to-date blijft. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw social media-kanalen blijven groeien in het aantal volgers en engagement. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je met ons samenwerken? Neem hier contact met ons op en we zullen een kennismakingsgesprek inplannen.
Groeien op Instagram