Een bestaande website of webshop vernieuwen?

Een responsive website

Veel websites zijn nog niet responsive. Dat wil zeggen dat je site niet optimaal gebruiksvriendelijk is op mobiel en tablet. Doordat je bezoeker veel moeite moet doen om iets te lezen, door bijvoorbeeld in te zoomen, haken ze snel af. En dat wil jij natuurlijk voorkomen. Daarom is responsive design een belangrijke voorwaarde voor een goed werkende website.

WebSentiment vernieuwt niet alleen bestaande sites, maar ontwikkelt ook nieuwe websites voor startende ondernemers. Heb je een winkel en wil je starten met het online verkopen van artikelen? Wij hebben veel ervaring met het maken van gebruiksvriendelijke webshops.

Een paar tips voor het maken van een webshop


Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van een webshop. Hoe presenteer je je producten op de beste manier ? Welke betaalmethoden bied je aan? Hoe regel je verzendingen? Hieronder geven we je enkele tips:

​Gebruiksvriendelijk
Net zoals een website, moet ook een webshop gebruiksvriendelijk zijn op alle apparaten. Veel mensen bekijken een webshop op hun mobiel, aankopen doen ze liever op een desktop. Zorg er dus voor dat je webshop ook perfect werkt op mobiele apparaten en tablets. Gemakkelijk kunnen swipen, grote buttons en een duidelijke navigatiestructuur zijn belangrijk. Denk ook aan de zoekfunctie en een duidelijke afbeelding bij elk product, zodat je bezoeker gelijk ziet of hij het juiste product gevonden heeft. Verder is een duidelijke indeling van de verschillende categorieën essentieel.

​Blog implementeren
Een blog op een website is altijd goed en dat geldt ook voor een webshop. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over het product dat je verkoopt, de trends in jouw branche of bezoekers hun ervaringen laten opschrijven. Je creëert meer pagina's op je webshop en Google ziet dat de webshop up-to-date blijft.

Levertijd
Mensen zijn vaak ongeduldig. Je hebt een leuk shirtje online gezien en het liefste zou je het vanavond al in huis willen hebben. Helaas zijn er maar heel weinig bedrijven die een 'same day delivery' aanbieden. Het zou een unieke dienst zijn als jij dat wel kunt. Een snelle levertijd is erg belangrijk.

Betaalmethoden
​Bied verschillende betaalmethoden aan, zodat je een hogere conversie realiseert. Denk bijvoorbeeld aan iDEAL, creditcard en Afterpay. 
 
Wil je meer weten over een optimaal werkende webshop? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag alles over.

Met online marketing starten

​Om jouw product of dienst bekender te maken, is het goed een onlinemarketingcampagne voor jouw bedrijf op te zetten. Denk aan SEO, SEA en social media. Door geoptimaliseerde teksten te maken met daarin relevante zoekwoorden verwerkt, scoort jouw website hoger in Google. Als je huidige website verouderd is, dan zullen bezoekers sneller naar een concurrent gaan van wie de website mooier en gebruikersvriendelijker is. Daarom is het belangrijk om eerst jouw bestaande website te vernieuwen, voordat je aan online marketing gaat beginnen. Lees hier meer over online marketing en alle mogelijkheden.

Wil jij graag een bestaande website vernieuwen?

Check onze website of stuur een mailtje naar info@websentiment.nl, of bel naar 0162-69 50 49. Altijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij WebSentiment? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Meer artikelen
Lees meer
24 oktober 2017 / Wat is AMP?
Lees meer
20 september 2017 / Google Mijn Bedrijf Posts
Lees meer
24 augustus 2017 / De vernieuwde website is online!