Staat er bij jou op de website nog steeds "Welkom op de website van ..."?

Auteur: | Datum: 6-10-2020
Staat er bij jou op de website nog steeds "Welkom op de website van ..."? Het is logisch dat jij je bezoekers graag welkom wilt heten op je website, maar dit is niet de beste manier. Dit is namelijk een van de meest gemaakte website fouten. Wij - als internetbureau - weten dit als geen ander en vertellen je waarom 'welkom op de website van...' de website killer is en wat juist wel de beste invulling is.

Welkom op de website van...

Welkom op onze website of Welkom op de website van Pietjepuk. Deze zinnen komen we nog dagelijks tegen. Probeer het maar eens te Googelen: welkom op onze website heeft 123.000.000 resultaten en welkom op de website van.. heeft 129.000.000 resultaten. Dit is ontzettend veel voor een zin wat juist een echte website killer is.

Het veranderen van je welkomstwoord heeft verschillende voordelen:
  • De bezoekers blijven op je website en klikken minder snel weg
  • De bezoekers klikken vaker door naar andere pagina’s op je website
  • Je krijgt een hogere ranking in Google

Het vervelendst is nog wel dat deze tekst op de belangrijkste pagina van je website staat: de homepagina. De homepagina is ontzettend goed voor het verwerken van jouw zoekwoorden om beter gevonden te worden en daar staat nu een tekst die geheel onbelangrijk is. Zonde! De tekst zegt niks over een organisatie. Als bezoeker op een website ben jij op zoek naar de juiste oplossing voor jouw probleem en wil je niet eerst een grote lap welkomst tekst lezen. Een bezoeker wil in één oogopslag kunnen zien of jij het probleem gaat oplossen.

Vervang jouw welkom zin naar de belangrijkste zoektermen van je website

Vaak wordt een 'welkom op de website van..' tekst geplaatst in een H1-kop. Zoals eerder beschreven, is dit niet goed voor het indexeren van je website in Google en dit kan zelfs leiden tot een lagere ranking. Een H1-titel is de hoogst scorende titel voor Google. Wijzig je welkomst tekst naar een zin met de belangrijkste zoektermen voor je website. Een voorbeeld van WebSentiment is Fullservice internetbureau. Deze tip kun jij direct toepassen én je verbetert direct je SEO op je website. Wil je meer weten hoe jij je SEO kunt verbeteren op je website? Neem contact op met mij.Websitebezoekers op de juiste manier welkom heten

Naast het aanpassen van je welkomst tekst kun je ook nog andere toepassingen toevoegen aan je website, zodat je website gebruiksvriendelijker wordt. Een bezoeker gaat zichzelf op deze manier automatisch welkom voelen. Hierbij kun je letten op de volgende punten: 

  • Een bezoeker kan snel vinden wat hij zoekt
Bedenk wat een bezoeker wil zien en vinden. Pas hier je website op aan. Gebruik een duidelijke menubalk en laat eenvoudig je contactgegevens vinden.  • Let op de toegankelijkheid naar informatie
Controleer hoe makkelijk informatie gevonden kan worden op je website. Welk probleem los je op? En hoe snel is het antwoord te vinden met het aantal kliks?

  • Beveilig je website
Een bezoeker voelt zich ook welkom als hij/zij serieus genomen wordt. Zorg er dus voor dat de gegevens die jij ophaalt via het contactformulier alleen bij jou terechtkomt. Dit kun je laten zien met een SSL certificaat op je website.


  • Straal uit wat je wilt uitstralen
Toon een foto van je team om het persoonlijk te maken en vul je website op met mooie foto's van jouw organisatie. Vergeet niet een ALT-tag toe te voegen aan je foto's met de zoekwoorden van je website. Zo kan Google jouw website nog eenvoudiger indexeren wat weer leidt tot een hogere ranking. Win-win!

Welkom heten kan dus op verschillende manieren. Dit is fijner voor de bezoeker, want de belangrijkste informatie wordt sneller gevonden. Ook is Google veel blijer met jouw website, want jouw website is verbeterd voor zoekmachines.

Hulp nodig?

Weet je niet goed hoe jij je website moet vullen met de juiste content of hoe jij SEO kan verbeteren voor jouw website voor een hogere ranking? Je kunt ons altijd om hulp vragen. Ook kunnen wij jouw website een nieuwe vormgeving geven om nog beter te scoren.

Bel naar 085 - 4444 820, mail naar info@websentiment.nl of vul het contactformulier in.