Waarom HTML5 display banners op maat laten maken beter is

Auteur: | Datum: 28-1-2020

Waarom HTML5 display banners op maat laten maken beter is


Als jij de eigenaar van een website bent, dan wil je jouw website ook promoten. Soms alleen om de bezoekersaantallen te verhogen, maar in veel gevallen heb je een onderneming of een webshop. In dit geval wil je dat veel potentiële klanten je website bezoeken. Online marketing is voor de huidige bedrijven dan ook onmisbaar. Google kan je hierbij een handje helpen. De ranking van je website in de Google zoekresultaten is al heel belangrijk, maar je kunt een stapje verder gaan door gebruik te maken van Google AdWords, de advertentiedienst van Google. Door middel van het plaatsen van display banners kun je advertenties laten plaatsen op de zoekpagina's van Google of op partner websites uit het netwerk van Google.

Waarom zijn banners zo belangrijk voor jouw website?


Net als in de offline wereld, zullen klanten niet zomaar jouw website weten te vinden. Je zult dus moeten adverteren. Nu geldt de inrichting en uitstraling van je website al als één grote advertentie, maar het probleem zit hem in het bereik en ook hoe spreek je de juiste doelgroep aan? Het internet is een enorme omgeving, dus het is belangrijk dat je advertenties de juiste doelgroep bereiken. Met Google AdWords kom je al heel ver. Het stelt je in staat om je eigen banner te maken en tegen betaling, door Google te laten plaatsen. Hierbij krijg je mogelijkheden om zoveel mogelijk bij jouw doelgroep te selecteren. De praktijk wijst uit dat het adverteren door middel van Google AdWords banners zeer succesvol kan zijn. Maar een goede banner maken is niet altijd even gemakkelijk. Heb je niet voldoende technische kennis of heb je er geen tijd voor, dan kun je een Google banner laten maken door specialisten zoals wij.

Een Google AdWords banner maken


Hoewel Google AdWords een zeer handig hulpmiddel is voor je internetmarketing, zal Google nooit zomaar iedere willekeurige advertentie plaatsen. Google heeft een reputatie hoog te houden, dat alle advertenties die op haar zoekpagina's terechtkomen ook daadwerkelijk betrouwbare advertenties zijn. Normaliter betaal je voor iedere klik op je banner een bepaald bedrag, ook wel CPC (Cost-Per-Click) genoemd. Een hogere CPC zal ook een hogere rangschikking tot gevolg hebben, maar Google checkt ook de kwaliteitsscore. Er wordt onder andere gekeken naar je CTR (Click-Trought-Rate), dus het aantal (door)kliks dat je banner in het verleden heeft gegenereerd en hoe betrouwbaar je landingspagina en de inhoud van je website is. Aangezien je in de meeste gevallen ook nog met duizenden concurrenten in Google adverteert, is het maken van een aantrekkelijke banner niet altijd even gemakkelijk.

De effectiviteit van een banner


Hoe effectief is een banner via Google AdWords eigenlijk? Dit is af te lezen aan het doorklikratio oftwel de CTR. De CTR geeft de verhouding weer tussen het aantal malen dat een banner is getoond op een website en het aantal clicks hierop. Is je banner 100 maal getoond op diverse websites of de Google resultatenpagina en er is ook 100 maal op geklikt, dan is je CTR 100%. Als je CTR niet zo hoog is, dan kan dit betekenen dat je banner niet voldoende opvalt, of dat je je doelgroepen niet goed genoeg hebt aangegeven en dat je banner niet door jouw doelgroep wordt gezien. De hoogte van de CTR is ook van belang voor de kosten per klik (CPC). In de regel is het zo dat bij een hoge CTR, de CPC wat lager is. Een effectieve banner is dus noodzakelijk. Niet alleen om meer bezoekers op je website te krijgen, ook om je online advertentiekosten zo laag mogelijk te houden.

Een goede HTML5 display banner laten maken


Er zijn diverse methodes om banners via Google AdWords te maken. De beste banners kunnen gecreëerd worden met HTML5. Nu zijn HTML5 advertenties niet voor iedere adverteerder beschikbaar, je zult een goede reputatie opgebouwd moeten hebben. Wanneer je op het gebied van beleid en betalingen een goede reputatie bij Google AdWords hebt opgebouwd, dan zal dit geen probleem zijn. Met een HTML5 display banner heb je veel meer mogelijkheden betreffende de vorm en ontwerp van je banner. Maar met de standaard HTML5 display banners van Google AdWords ben je nog steeds gebonden aan standaardopties, wat resulteert in minder clicks dan een banner op maat. Ontbreekt de technische kennis of de inspiratie voor het maken van een HTML5 display banner op maat? Dan kun je door ons een professionele HTML5 display banner laten maken. Wij zijn specialisten op dit gebied. Wij zorgen ervoor dat jouw banner gezien zal worden en dat je veel meer clicks zult genereren.

Een geanimeerde HTML5 banner op maat laten maken


Wil je zeker weten dat je een goede en opvallende banner hebt, die zeker door jouw doelgroep gewaardeerd zal worden? Dan kunnen wij ook voor jou een geanimeerde HTML5 banner op maat maken. Met een geanimeerde banner zal je advertentie uit bewegende beelden bestaan, wat je banner direct aantrekkelijker en opvallender maakt. In de meeste gevallen zul je zien dat je doorklikratio direct zal stijgen. Wil je ook je Google banner laten maken door ons? Neem dan contact met ons op en laat je uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden.